Maria Kesänen

Maria Kesänen

Adventtikynttilät – ideoita joulun odotukseen

Ensimmäistä adventtisunnuntaita vietetään tasan viikon päästä, eli 1.12. On tullut aika kaivaa adventtikynttilät, tai ainakin adventtikynttiläideat esiin. Numeroidut adventtikynttilät ovat mukava tapa valmistautua joulun odotukseen.

adventtikynttilaideoita
Ensimmäinen adventtikynttilä sytytetään tänä vuonna 1. päivä joulukuuta.

Ensimmäinen adventtisunnuntai

Ensimmäisen adventtisunnuntain ajankohta vaihtelee vuosittain. Adventtiaikaan kuuluu joulua edeltävät neljä sunnuntaita sekä niitä seuraavat arkipäivät. Aikaisimmillaan adventtisunnuntai voi olla 27. marraskuuta ja myöhäisimmillään 3. joulukuuta. Tänä vuonna ensimmäinen adventtikynttilä sytytetään ensi sunnuntaina ja siitä eteenpäin vielä kolmena jouluaattoa edeltävänä sunnuntaina. Neljäntenä adventtisunnuntaina palaa neljä kynttilää.

adventtikynttilaideoita
Adventtikynttilät on helppo tuunata omaan tyyliin sopivaksi.

Adventtikynttilöiden monta tyyliä

Adventtikynttilöitä löytyy valmiiksi numeroituina, mutta sellaiset on helppo tuunata myös itse omaan tyyliin sopivaksi. Suomalaiset rakastavat luonnonmateriaaleja ja yksinkertaisuutta. Helppoja ideoita luonnolliseen tyyliin löytyy esimerkiksi Versoilevan Pinterestistä. Koristeeksi käyvät muun muassa sammal, hyasintit, kävyt, erilaiset havut ja kauniit joulumausteet. Muista kuitenkin aina paloturvallisuus!

Myös tummat sävyt puhuttelevat niukkaan tyyliin tottuneita pohjoismaalaisia. Valitse tummia kynttilöitä tai kynttilänjalkoja. Yksinkertaiset koristeet sopivat minimalistiseen joulukotiin. Toisaalta dramaattisen tummat sävyt luovat myös ylellistä tunnelmaa.

Adventtikynttilät tuovat valoa

Monelle adventista alkaa virallinen joulun odotus. Adventtikynttilät tuovat tullessaan valoa vuoden pimeimpään aikaan. Vaikka kynttilät pienenevät mitä lähemmäs joulua päästään, niin samalla valon määrä lisääntyy aina uuden adventtikynttilän myötä. Jokaisella kynttilällä on oma merkityksensä, kuten toivo, rauha ja rakkaus. Voit lukea lisää adventtikynttilöiden merkityksestä Versoilevan aikaisemmasta jouluartikkelista täältä.

Ps. Versoilevan jouluinen sisältö löytyy nyt tämän linkin takaa. Käy inspiroitumassa ja nappaamassa hauskat ideat jouluvalmisteluihin!

2 kommenttia artikkeliin ”Adventtikynttilät – ideoita joulun odotukseen”

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: