Koristelhevä

Askartele jouluksi | Podcast #59

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

havuköynnös_versoileva

Askartele jouluksi koristeita, kransseja, kukka-asetelmia tai vaikka viime vuoden hitti ’tontun ovi’. Sosiaalinen media on pullollaan ideoita, joista ohjeet voi napata suoraan tai muokata niistä itselleen mieleisen. Myös tuoreet joululehdet kannattaa katsastaa. Vaikka monet ideat ovat perinteisiä, nousee joka vuosi pinnalle jotain uutta.

Luonnon materiaaleja

Myös luonto on hieno inspiraation ja materiaalien lähde. Aina ei tarvitse lähteä edes omaa puutarhaa pidemmälle, kun katsoo tuttuja kasveja uusin silmin. Erityisesti erilaiset havut sopivat kransseihin, asetelmiin ja pakettikoristeiksi. Kerää myös ruusun kiulukoita, pihlajanmarjoja, koristeomenapuun marjoja ja kauniita oksia. Havuista tuija kestää erityisen hyvin saksimista. Pehmeät havut eivät pistele, ja väri on kaunis vuoden ympäri! Myös pienistä ruukkuhavuista kärsii napsia vähän joulun koristeisiin. Kuuntele podcast ja lue artikkeli pienistä joulukuusistä täältä.

Marketin joulukukat muuttuvat hetkessä upeiksi asetelmiksi, kun istutat kukat tai kukat suurempaan ruukkuun ja asettelet juurelle havuja, käpyjä ja sammalta. Hae inspiraatiota asetelmiin täältä.

Askartele jouluksi omat koristeet

Joulukoristeita voi tehdä monella tapaa. Vain mielikuvitus on rajana. Yksi taittelee paperista, toinen turvautuu perinteiseen suola- tai soodataikinaan. Kaupoissa on tarjolla myös uudempia materiaaleja, joista viime aikoina suosioon ovat nousseet erityisesti silkki- ja helmimassa, joilla voi päällystää koristeita. Myös fimo taipuu hyvin monenlaisiin koristeisiin.

Soodataikinan valmistaminen on helppoa. Sekoita 2 dl soodaa, 1 dl maissitärkkelystä ja 1,25 dl vettä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes aineksista sakeutuu taikina. Peitä taikina kostealla liinalla. Jäähdyttyään taikina on valmis muotoiltavaksi. Kokeile erilaisia muotteja ja koristeellisia pintoja painamiseen.

askartele_jouluksi_versoileva
Soodataikina syntyy ruokakaupan aineksilla. Tarvitset vain soodaa ja maissitärkkelystä.

Oletko kokeillut tehdä himmeleitä? Perinteisen oljen lisäksi himmelin voi tehdä muovipilleistä tai lasiputkista. Lasiset ja muoviset helmet puolestaan saavat koristeen kuin koristeen sädehtimään.

Jos innostut askartelusta, katso myös Versoilevan viime joulun paketin koristeluvinkit täältä.

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli