Kiireettömät kesäaamut suorastaan huutavat herkullista lettuaamupalaa. Maidottomat ja gluteenittomat banaaniletut valmistuvat nopeasti. Kookosmaito antaa miellyttävän taustamaun ja taikinaan lisätty kardemumma ilahduttaa herkkusuita.

Banaanien säilytys
Banaanit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä, sillä banaanien säilyttäminen jääkaapissa nopeuttaa niiden mustumista. Jos puolikas banaani kuitenkin jää syömättä, laita se tiiviskantiseen rasiaan jääkaappiin. Jos banaaneja on mustumassa käsiin suurempi satsi, niitä voi myös pakastaa. Kuori banaanit ja pilko ne kannelliseen rasiaan. Pakkasesta banaanit on helppo käyttää vaikkapa smoothien valmistukseen.

Hyödynnä tummuneet banaanit
Banaanilettuihin saa helposti upotettua mustuneet banaanit, jotka tahtovat jäädä pyörimään hedelmäkulhon pohjalle. Mitä pehmeämpiä banaaneja, sen parempia tähän tarkoitukseen. Myös mehevä mustikka-banaanileipää on mainio kätkö tummuville banaaneille.
