Johanna Rintanen

Johanna Rintanen

Ekologinen rikkaruohojen torjunta | Testissä Eco Weedkiller

Kaupallinen yhteistyö: Eco Weedkiller

Ekologinen rikkaruohojen torjunta on osa ympäristön ja luonnon monimuotoisuuden huomioivaa trendiä, joka on kovassa nousussa myös Suomessa. Ammattikäytössä kuuma ja höyryävä vesi rikkojen tuhoamisessa on ollut käytössä jo pitkään. Nyt se on mahdollista myös kotipuutarhoissa. Lue Versoilevan kokemukset kotipuutarhakäyttöön suunnitellun Eco Weedkiller Garden -laitteen käytöstä.

ekologinen rikkaruohojen torjunta
Eco Weedkiller Garden on maailman ensimmäinen kotitalouksille suunniteltu kuumavesilaite rikkojen torjuntaan.

Versoilevan kokemuksia Eco Weedkilleristä

Versoileva testasi Eco Weedkiller Gardenia usean viikon ajan kahdessa puutarhassa erilaisiin kohteisiin. Laite herätti ihastusta erityisesti sen myrkyttömyyden vuoksi, mikä vastaa Versoilevan arvomaailmaa. Eco Weedkiller Garden on ensimmäinen kaupallinen rikkojentorjuntamenetelmä, jota Versoileva suosittelee. Vastaavaa tehokasta ja myrkytöntä laitetta on kaivattu kotipuutarhoihin jo pitkään. Laite jättää hyvin pienen hiilijalanjäljen.

pölyttäjä
Ekologinen rikkaruohojen torjunta on osa vastuullista toimintaa omassa puutarhassa. Pölyttäjät kiittävät, kun valitset myrkyttömän vaihtoehdon.

Miksi ekologinen rikkaruohojen torjunta on niin tärkeää? Rikkojentorjuntamenetelmän valinta vaikuttaa suuresti aluettaan suurempaan biodiversiteettiin. Kemialliset rikkojentorjunta-aineet horjuttavat luonnon monimuotoisuutta. Pahimmillaan ihminen uhkaa myrkkyjen kanssa luontoa ja erilaisia luontotyyppejä, joista osa kuolee sukupuuttoon. Valitsemalla myrkyttömän Eco Weedkiller Gardenin tai manuaalisen kitkemisen, voi omalta osaltaan vaalia luonnon monimuotoisuutta. Isoin vaikutus valinnalla on pölyttäjiin ja pieniin hyönteisiin ja sitä kautta myös pikkulintukantoihin. Myrkytön vaihtoehto on paras kotipihaan. Silloin kemikaalit eivät vaella keittiöpuutarhaan tai marja- ja hedelmäkasveihin. Myös lasten ja kotieläinten kannalta on hyvä suosia ekologista vaihtoehtoa.

Eco Weedkiller
Eco Weedkiller Gardenin voi täyttää kerätyllä sadevedellä tai vesijohtovedellä.
Eco Weedkiller
Täytä tankki ja sulje korkki huolellisesti ennen laitteen kytkemistä verkkovirtaan.

Käytössä Eco Weedkiller Garden:

• Laite on helppokäyttöinen, ja säiliön voi täyttää esimerkiksi kerätyllä sadevedellä.
• Tehokas keino rikkaruohojen tuhoamiseen, joka on myös täysin  ekologinen ja myrkytön.
• Laajojen rikottuneiden aluiden sumutteluun tarvitaan useita tankillisia kiehuvaa vettä.
• Laitteesta saa parhaat tehot irti, kun rikkojen sumuttelun lomittaa muiden pihatöiden kanssa. Aikaa ei mene veden kuumenemisen odottamiseen.
• Osa rikoista tuhoutuu heti kiehuvan veden sumuttelun yhteydessä, suuremmat kuolevat vasta muutamien päivien kuluttua. Näppituntuma tuhoamiseen löytyy nopeasti.
• Laite on melko raskas etenkin täytenä ja rinnetontilla. Plussaa pitkästä sumutteluvarren letkusta, jonka vuoksi toimintasäde on melko pitkä. 
• Ergonominen työasento.
• Laite puree myös hankalimpiin rikkoihin, kuten vuohenputkeen, voikukkaan ja peltokortteeseen. 
• Yhden vesisäiliön riittävyys vaihtelee suuresti kohteesta riippuen. Kulutukseen vaikuttaa rikkaruohojen laji, määrä ja tiheys. Sorapolun tai kiveyksen rikkoja tuhoaa kerralla jopa 10 neliötä. Tiiviskasvuista vuohenputken peittämää aluetta sumuttaa tankillisella noin neliön verran. 

Ekologinen rikkaruohojen torjunta 100°C vedellä

Eco Weedkiller Garden on maailman ensimmäinen kotipuutarhoihin suunnattu kuumavesilaite. Laite on myrkytön vaihtoehto rikkojentorjuntakemikaaleille ja manuaaliselle kitkemiselle. Laitteen kanssa ei tarvitse kyykistyä, ja kitkeminen onnistuu seisaaltaan hyvässä asennossa. Kuivuneet rikat voi halutessaan poistaa, jos lopputuloksesta haluaa huolitellun. Vaihtoehtoisesti ruskistuneet rikkakasvit voi jättää paikoilleen ja antaa tuulen kuljettaa ne hiljalleen pois.

Eco Weedkiller Garden on laadukas ja pitkäikäinen laite. Sen sydän on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Sillä varmistetaan pitkä elinkaari laitteelle. Elinkaaren lopussa laite on mahdollista kierrättää lähes täysin, ympäristöä säästäen.

Ekologinen rikkaruohojen torjunta
Sumuta kiehuvaa vettä riittävästi rikkaruohojen juurelle, jotta kuuma vesi imeytyy myös kasvin juuristoon.

Näin käytät Eco Weedkilleriä:

• Täytä Eco Weedkiller Garden -laitteen vesisäiliö vesijohtovedellä tai kerätyllä sadevedellä. Tankin vetoisuus on 25 litraa.
• Kierrä täyttöaukon korkki huolellisesti kiinni.
• Kytke laite verkkovirtaan ja odota kunnes vesi on kiehuvaa. Punainen merkkivalo sammuu kun laite on käyttövalmis.
• Suuntaa kiehuva vesi rikkakasvien juuristoon. Maltti on valttia. Sumuta kasvia riittävän kauan. 
• Odota muutama päivä, kunnes käsitellyn alueen rikat ovat tuhoutuneet.
• Haraa halutessasi ruskettuneet rikat pois.
• Tee uusintakäsittely 4 – 5 kertaa kasvukauden aikana.

Eco Weedkillerin esittelyvideo

2 kommenttia artikkeliin ”Ekologinen rikkaruohojen torjunta | Testissä Eco Weedkiller”

  1. Tämä on ilmeisesti tarkoitettu yksittäisille rikkaheinille. Nurmikossa olevien rikkaheinäkäsittelyt näemmä tappaa nurmikonkin?

    Vastaa
    • Tulikuuma vesi tappaa huolella niin rikat kuin vaikka pienet puunalutkin. Tällä laitteella voi siis kätevästi polttaa rikkoja käytäväalueilta tai sieltä missä ei pääse viottamaan muuta kasvillisuutta.

      Vastaa

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: