Koristelhevä

Elokuun puutarha – kukkia ja satoa| Podcast #119

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

pystypergola-versoileva

Elokuun puutarha on runsas, värikäs ja ihanan satoisa. Nyt nautitaan omista leikkokukista, keittiöpuutarhan sadosta ja lempeästä valosta. Elokuussa kukkivat loppukesän perennat, lukuisat kesäkukat, näyttävät ja upeat hortensiat. Inspiroidu elokuusta ja satsaa loppukesät kukka- ja satokasveihin.

Runsas elokuun puutarha

Elokuussa puutarha on usein kauneimmillaan. Sadonkorjuun tunnelma on läsnä ja ilma tuoksuu omenalta. Kasvit ovat täydessä koossaan ja tunnelma on runsaimmillaan juuri ennen kuin kesänvihreät kasvit alkavat taipua syysväriin. Nyt nautitaan kookkaista kesäkukkaistutuksista, suurista köynnöksistä ja ryöppyävästä elokuun puutarhasta.


Nautitaan satokaudesta!

Elokuussa ahkeruus palkitaan: keittiöpuutarha ja kasvihuone pullistelevat vihanneksia ja juureksia. Helpon puutarhasadon ystävä satsaa hedelmä- ja marjatarhaan, joka vauhtiin päästyään tuottaa satoa kuin itsestään joka vuosi. Eri lajikkeilla makumaailmaa saa laajennettua entisestään. Jo viiden herukka- ja karviaispensaan sadosta riittää pakastettavaksi. Pienen puutarhan marjatarhasta saa puolestaan vähintäänkin napostelumarjat.


Loppukesän kukkijat

Loppukesää kukittavat monet runsaasti kukkivat perennat, kuten kultapallo, sinipallo-ohdake, kaunopunahatut ja sädepäivänhattu. Erilaiset hortensiat tuovat puutarhaan näyttävyyttä. Yhdistelemällä eri hortensialajeja ja -lajikkeita, voi kukintaa monipuolistaa ja jopa pidentää. Tunnelmaa täydentävät suureksi kasvaneet kesäkukat sekä lukuisat loppukesän mukula- ja sipulikasvit, kuten daaliat ja liljat.

Kaipaatko puutarhaasi enemmän elokuun kukkijoita? Linkin takaa löydät kattavan listauksen: loppukesän kukkijat.


Leikkokukkia puutarhasta

Elokuun puutarha on kuin ilmainen kukkakauppa. Monet loppukesän kukista sopii hyvin leikkokäyttöön. Kokeile suorakylvettäviä kehäkukkia, mukulasta kasvatettavaa daaliaa, isoja hortensian kukintoja tai pitkänhuiskeita jättiverbenoita. Monet suorakylvettävistä sekä esikasvatettavista kesäkukista ovat täydellisiä kimppukukkia.

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli