Maria Kesänen

Maria Kesänen

Eukalyptuskranssi – helppo ja nopea ohje

Eukalyptuskranssi on kaunis koriste lähestyvään joulukauteen. Kranssi on helppo ja nopea tehdä, ja se levittää ympäristöönsä miellyttävän vienoa tuoksua. Eukalyptuksen oksat ovat vakiinnuttaneet asemansa niin leikkokukka-asetelmissa, yksittäisinä koristeoksina kuin erilaisissa kransseissakin.

eucalyptuskranssi
Eukalyptuksen oksat sopivat monenlaisiin asetelmiin ja kransseihin.

Eukalyptuksen oksien kanssa näpertely on ihanan rauhoittavaa puuhaa. Kaupanpäällisiksi saa raikkaan tuoksun kotiin. Eukalyptuksen tuoksun sanotaan lievittävän myös tukkoista nenää hengitysteitä avaamalla.

eri-kokoisia-eukalyptuskransseja
Taipuisat eukalyptuksen oksat on helppo kiepauttaa kranssin muotoon.

Helppo kranssi ilman kranssipohjaa

Herkkä ja yksinkertainen eukalyptuskranssi valmistuu nopeasti ja ilman sen suurempia sidontataitoja. Varsinaista kranssipohjaa ei tarvita, vaan eukalyptuksen taipuisat oksat taitetaan suoraan kranssin muotoon. Kransseista voi tehdä juuri sen kokoisia kuin haluat, mutta parhaiten tämä soveltuu suhteellisen pienien kranssien tekoon. Eukalyptusta on saatavilla hyvin eri näköisinä, sillä eri lajikkeita on satoja. On pyöreälehtisiä, suippoja, riippuvia, kookkaita, siroja, selvästi harmahtavia sekä vihreämpiä.

herkka-ja-helppo-eukalyptuskranssi
Herkät eukalyptuskranssit sopivat monenlaiseen sisustustyyliin.

Eukalyptuskranssi – kaunis ja kestävä

Hento eukalyptuskranssi on erityisen huomaavainen ele esimerkiksi vierashuoneen seinälle tai vessaan, jossa se levittää raikasta tuoksuaan. Tuoksu laimenee aikaa myöden. Itse kranssi kuivuu kauniisti ja säilyy hyvänä viikkoja, jopa kuukausia. Se säilyy kauniina myös kylmässä tilassa, esimerkiksi terassilla tai kasvihuoneessa.

nopea-kranssi-parvekkeelle
Simppeli eukalyptuskranssi kuivuu kauniisti ja säilyy pitkään.

Runsaan vehreän ja täyteläisen eukalyptuskranssin löydät aikaisemmin ilmestyneestä artikkelistamme Kranssiasioita.

DIY: Eukalyptuskranssi

kompostoitava, ekologinen

Tarvitset:

Työkalut ja tarvikkeet

juuttinarua tai vastaavaa
sakset

Materiaalit:

eukalyptuksen oksia

Tee näin:

  • Varaa kaikki tarvikkeet pöydälle. Valitse taipuisia eukalyptuksen oksia, jotka saat kiepautettua ympyräksi.
  • Kiinnitä oksa ympyrän muotoon muutamasta kohdasta narulla. Voit kietaista narusta rusetin tai tehdä mahdollisimman huomaamattoman kiinnityskohdan ja leikata narunpäät aivan lyhyiksi.
  • Epäsymmetrinen muoto tai sinne tänne sojottavat oksat eivät haittaa mitään vaan tekevät kranssista trendikkään ja mielenkiintoisen.
  • Ripusta valmis kranssi seinälle, oveen tai ikkunaan, joko suoraan ripustuskoukkuun tai haluamasi pituisella kiinnitysnarulla.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: