Maria Kesänen

Maria Kesänen

Gluteeniton juustokakku ilman uunia ja liivatetta

Toukokuinen helleaalto toi mukanaan kaipuun raikkaita kesämakuja kohtaan. Ilman uunia valmistuva gluteeniton juustokakku on marjaisa ja vaivaton kesäherkku. Kakun tekeminen onnistuu mainiosti myös mökkioloissa, kunhan kerman saa vatkattua. Vaikka sitten käsipelillä.

juustokakku-ohje
Sitruunaisen raikas juustokakku valmistuu vaivattomasti ilman uunia.

Gluteenittoman juustokakun voi tehdä perinteiseen pyöreään irtopohjavuokaan tai rennosti esimerkiksi uunivuokaan. Tukevassa vuoassa mutkaton kakku on helppo napata mukaan kesäpiknikille.

marjaisa-juustokakku
Anna kakun hyytyä kylmässä useampi tunti. Koristele kakku tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Mansikat ovat nyt olleet mukavan hintaisia. Kiinteät ja suurikokoiset marjat ovat erityisen hyviä juuri koristeluun ja säilyvät kauniina suhteellisen pitkään. Sitruunainen täyte on makoisan yhteensopiva juuri mansikoiden ja mustikoiden kanssa, mutta näiden marjojen sijaan voi käyttää mitä tahansa sesongin marjoja tai hedelmiä.

gluteeniton-juustokakku
Raikas ja marjaisa juustokakku on täydellinen piknik-herkku!
gluteenittoman-juustokakun-ohje

Resepti: Gluteeniton juustokakku ilman uunia ja liivatetta

gluteeniton, laktoositon

Raaka-aineet:

Pohja
160 g gluteenittomia digestivekeksejä
75 g laktoositonta leivontamargariinia
Täyte
2 - 2,5 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta vanilja-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3-4 rkl sitruunamehua (noin 1 sitruunan mehu)
Juustokakun pinnalle
tuoreita mansikoita ja mustikoita
tuoretta minttusilppua

Valmistusohje:

  • Rouhi keksit murumaiseksi. Voit käyttää esim. monitoimikonetta, tai laita keksit minigrip-pussiin ja murskaa keksit kaulimella.
  • Sulata rasva kattilassa tai mikrossa, sekoita keksimurut rasvan joukkoon.
  • Voitele noin 20x25 cm vuoka kevyesti ja painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Purista sitruunamehu. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sitruunamehu, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  • Yhdistä kermavaahto juustoseokseen varovasti nostellen.
  • Levitä seos tasaisesti murupohjan päälle.
  • Laita vuoka jääkaappiin useammaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  • Koristele kakku tuoreilla marjoilla. Ripottele päälle vielä tuoretta minttusilppua.
Vinkki: Voit korvata digestivekeksit gluteenittomilla kaurakekseillä.
Vinkki: Voit käyttää kakkuvuokana myös irtopohjavuokaa (halkaisija noin 21-23 cm). Pingota silloin vuoan pohjalle leivinpaperi.
Vinkki: Voit korvata vaniljatuorejuuston maustamattomalla tuorejuustolla. Lisää täytteeseen 1 tl vaniljasokeria.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email