Toukokuinen helleaalto toi mukanaan kaipuun raikkaita kesämakuja kohtaan. Ilman uunia valmistuva gluteeniton juustokakku on marjaisa ja vaivaton kesäherkku. Kakun tekeminen onnistuu mainiosti myös mökkioloissa, kunhan kerman saa vatkattua. Vaikka sitten käsipelillä.

Gluteenittoman juustokakun voi tehdä perinteiseen pyöreään irtopohjavuokaan tai rennosti esimerkiksi uunivuokaan. Tukevassa vuoassa mutkaton kakku on helppo napata mukaan kesäpiknikille.

Mansikat ovat nyt olleet mukavan hintaisia. Kiinteät ja suurikokoiset marjat ovat erityisen hyviä juuri koristeluun ja säilyvät kauniina suhteellisen pitkään. Sitruunainen täyte on makoisan yhteensopiva juuri mansikoiden ja mustikoiden kanssa, mutta näiden marjojen sijaan voi käyttää mitä tahansa sesongin marjoja tai hedelmiä.

