Kesän grillikausi on parhaimmillaan ja suomalaiset osaavat ottaa kesäkokkailusta kaiken ilon irti. Grillatut kasvisvartaat maistuvat niin liharuokien kyljessä kuin pääateriana kasvisruokailijalle. Grillatut kasvikset saavat lisää makua yrttimarinadista, joka valmistetaan keittiöpuutarhan tarjonnan ja omien makumieltymysten mukaan.

Grillatut kasvisvartaat ovat helppoa kesäruokaa, sillä yltäkylläisestä sadosta voi koota ihanan värikkään ja runsaan setin. Kasvikset voi pujotella vartaisiin vapaassa järjestyksessä, mutta pyri pitämään saman grillausajan vaativat raaka-aineet samoissa vartaissa. Voit myös täyttää vartaat aina samalla kasviksella, jolloin vähän krantummankin ruokailijan on helppo ottaa vain sitä mistä pitää. Jos käytät puisia grillivartaita, muista liottaa ne vedessä ennen käyttöä!

Maissi on grilliruokien klassikko ja sitä saa nykyään sekä tuoreena että esikypsennettynä. Maissit on kätevä grillata ja tarjoilla suupaloiksi pilkottuna. Näin muutamasta maissista riittää useammallekin ruokailijalle.

Grilliin sopivia kasviksia
Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, kun grillaa kasviksia. Kokeile ainakin näitä ja ihastu!
- parsa
- kesäkurpitsa
- sipuli
- tomaatti
- paprika
- sienet
- munakoiso
- maissi
- kukkakaali
- varhaiskaali
- peruna
- kokeile myös hedelmiä, kuten ananasta, nektariinia, persikkaa ja vesimelonia
