Maria Kesänen

Maria Kesänen

Grillatut kasvisvartaat – kesä lautasella

Kesän grillikausi on parhaimmillaan ja suomalaiset osaavat ottaa kesäkokkailusta kaiken ilon irti. Grillatut kasvisvartaat maistuvat niin liharuokien kyljessä kuin pääateriana kasvisruokailijalle. Grillatut kasvikset saavat lisää makua yrttimarinadista, joka valmistetaan keittiöpuutarhan tarjonnan ja omien makumieltymysten mukaan.

grillatut-kasvisvartaat

Grillatut kasvisvartaat ovat helppoa kesäruokaa, sillä yltäkylläisestä sadosta voi koota ihanan värikkään ja runsaan setin. Kasvikset voi pujotella vartaisiin vapaassa järjestyksessä, mutta pyri pitämään saman grillausajan vaativat raaka-aineet samoissa vartaissa. Voit myös täyttää vartaat aina samalla kasviksella, jolloin vähän krantummankin ruokailijan on helppo ottaa vain sitä mistä pitää. Jos käytät puisia grillivartaita, muista liottaa ne vedessä ennen käyttöä!

grillattu-maissi

Maissi on grilliruokien klassikko ja sitä saa nykyään sekä tuoreena että esikypsennettynä. Maissit on kätevä grillata ja tarjoilla suupaloiksi pilkottuna. Näin muutamasta maissista riittää useammallekin ruokailijalle.

marinadi-grillatuille-kasviksille

Grilliin sopivia kasviksia

Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, kun grillaa kasviksia. Kokeile ainakin näitä ja ihastu!

  • parsa
  • kesäkurpitsa
  • sipuli
  • tomaatti
  • paprika
  • sienet
  • munakoiso
  • maissi
  • kukkakaali
  • varhaiskaali
  • peruna
  • kokeile myös hedelmiä, kuten ananasta, nektariinia, persikkaa ja vesimelonia
grillatut-kasvisvartaat

Resepti: Grillatut kasvisvartaat

gluteeniton, kasvis, vegaaninen

Raaka-aineet:

Erilaisia kasviksia
Yrttimarinadi
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 tl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
4 valkosipulinkynttä
iso kourallinen tuoreita yrttejä (esim. minttua, timjamia, persiljaa)
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:

  • Mittaa kulhoon oliiviöljy, puristettu sitruunamehu ja hunaja.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää joukkoon.
  • Hienonna yrtit ja lisää ne marinadiin.
  • Lisää mausteet ja sekoita marinadin ainekset hyvin.
  • Pujottele pilkotut kasvikset vartaisiin. Sivele marinadia kasvisten pintaan ja anna niiden maustua rauhassa ennen grillaamista.
  • Grillaa vartaita käännellen, kunnes ne ovat saaneet väriä. Voit vielä lopuksi sivellä tilkan marinadia kasvisten päälle.
Vinkki: Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä vedessä ennen käyttöä.
Vinkki: Leikkaa vartaisiin tulevat kasvikset suurin piirtein samankokoisiksi, niin ne kypsyvät tasaisesti.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: