Koristelhevä

Halloween inspiraatiota etsimässä | Podcast #56

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

Halloween inspiraatiota

Halloween on nykyisessä muodossaan varsin tuore juhla. Vaikka sen juuret juontavat syvälle historiaan niin nykyisen muotonsa se on saanut vasta 1950-luvun Amerikassa. Pohjoismaissa Halloweenin juhlinta on yleistynyt vasta 1990-luvulla. Mutta mistä hakea Halloween inspiraatiota ja miten Halloween taipuu suomalaiseen makuun? Uusimmassa podcastissa innostutaan Halloweenista, käydään läpi koristeluideoita ja innostutaan ideoimaan. Podcastin voit kuunnella yllä olevalla soittimella tai kätevästi Spotifyn puolella.

Mustavalkoinen Halloween

Mustavalkoinen maailma sopii hyvin pohjoismaiseen sisustustyyliin. Pelkistetty ja minimalistinen ilme syntyy kun valkeaan kotiin tuo kontrastia mustilla silhuettilepakoilla, mustaksi maalatulla ovikranssilla tai maljakossa olevilla mustilla oksilla. Kalkkimaalilla maalatut valkoiset ja muhkeat kurpitsat näyttävät kauniilta sellaisenaan tai vaikkapa mustin pilkuin tai kirjaimin koristeltuna. Halloween inspiraatiota voi hakea Instagramista tai Pinterestistä hakusanalla minimalhalloween.

Värikäs Halloween luo lämpöä ja iloa

Halloweenin värejä ovat perinteisesti lämpimät oranssin, kellertävän ja punaisen värit yhdistettynä mustaan ja valkoiseen. Pikkuhiljaa perinteisten värien rinnalle on hiipinyt myös pirteitä vaaleanpunaisia, pinkkejä, turkooseja ja sinisiä sävyjä. Oranssin sävyt luovat lämpöä ja kodikkuutta. Ne korostavat syksyistä värimaailmaa ja lokakuun loppuun ajoittuvaa sadonkorjuuajan päättymistä. Oranssien kurpitsojen seuralaiseksi sopivat violettiin taittuvat callunat, syklaamit ja muut syyskauden puutarhakasvit. Leikkisä ja veikeä ilme syntyy kylmien sävyjen yhdistelmästä. Valkoisella taitetut pinkit, siniset ja muut viileät sävyt yhdistettyinä graafisiin ja kulmikkaisiin kuvioihin luovat vuorostaan modernia ja raikasta Halloween tunnelmaa.

Halloween inspiraatiota metallinhohdosta ja juhlavuudesta

Värikkyyden ja mustavalkoisuuden rinnalla Halloweenista voi luoda hienostuneemman ja juhlallisemman. Tähän teemaan lukeutuvat kermanvalkoiset kurpitsat, ripaus metallinhohtoa ja tummanpuhuvaa dramatiikkaa. Lempeä luonnonmukaisuus näkyy hopeanvihertävissä kasvivalinnoissa, luonnollisen valkeissa kurpitsoissa ja niihin yhdistetyissä kuihtuneissa heinissä tai valkeissa marjakanervissa. Teemaan saa juhlavuuden tuntua lisäämällä joukkoon hienostuneesti kuparin, messingin, hopean tai kullan hohdetta tai kimalletta. Tunnelman juhlavuutta lisää syvät purppuran ja mustan sävyt, jotka yhdessä luovat dramatiikkaa ja arvokkuuden tuntua tähän syksyn ja talven taitteen juhlaan.

Halloween inspiraatiota voi hakea niin luonnosta ja perinteistä tai yhtä hyvin sisustuslehtien ja somekanavien lehdiltä. Suuntauksia ja tyylejä löytyy moneen makuun ja juhlasta voi pienellä vaivalla luoda aivan oman näköisensä. Lisää Halloween inspiraatiota voi hakea artikkelistamme Kurpitsajuhla eli Halloween tai DIY: Helppo ja hauska valosarja lyhtykoisoista.

Halloween inspiraatiota
Pieni kurpitsalyhty sopii kauniisti yhteen violettien leikkokukkien ja tunnelmallisten kynttilöiden kanssa.

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli