Kati Jukarainen

Kati Jukarainen

Havupallo – Helppo ohje, jolla onnistut varmasti

Havupallo on mukava askartelu joulun alla. Pallosta on iloa koko talven, sillä havut säilyttävät hyvin värinsä. Lue artikkelista helpot ohjeet havupallon valmistamiseen.

Havupallo säilyy kauniina koko talven

Vihreistä havupalloista on iloa läpi talven. Pallo pysyy kauniina ja virkeänä ulkoilmassa. Havut eivät ulkona juuri karise. Havupallot sopivat moneen paikkaan: sisäänkäyntiin, pergolaan, katokseen tai parvekkeelle. Havupallo on kaunis yksin ja ryhmässä. Tee palloilla rivejä tai asettele pallot kolmen ryhmään eri korkeudelle.

havupallo_versoileva_7

Innostuitko havutöistä? Tee havutähti, jonka voit kiinnittää seinään. Helppo havutasseli on pieni havutyö, jolla voi koristella paketteja.

Havupallot korostuvat valkoista lunta vasten kauniisti!

havupallo_versoileva_3
Oasis-palloja ja juuttinarua myyvät askarteluliikkeet ja esimerkiksi hyvin varustetut marketit ja tavaratalot.


DIY: Havupallo

40–60 min

Tarvitset:

Työkalut ja tarvikkeet

sukkapuikko tai muu terävä pistin
juuttinarua
leikkurit tai vahvat sakset

Materiaalit:

havuja
oasis-pallo

Tee näin:

  • Varaa havut, oasis-pallo ja työvälineet pöydälle.
  • Kierrä oasispallon ympäri juuttinarua muutaman kerran. Sido juuttinaru lopuksi niin, että jäljelle jää pitkä häntä. Häntää käytetään ripustamiseen.
  • Pistele oasispalloon noin 1–1,5 cm syviä reikiä sukkapuikolla. Reikien etäisyys määräytyy sen mukaan millaisia havun pätkät ovat. Jos käytät haarautuneita oksia, tee rei´ät noin sentin välein. Jos käytät yksinkertaisia havuja, tee tiheämpi rei ´itys. Huomaat nopeasti onko reikien etäisyys sopiva. Havujen tulee olla tiiviisti, jotta ne muodostavat kauniin pinnan.
  • Siisti pallo saksilla, kun pallo on täydetty kauttaaltaan havuilla. Tutki palloa eri suunnilta ja tarkista, että havut ovat tasamittaisia.
Vinkki: Jos olet herkkä kasveille, käytä askartelun aikana hanskoja. Erityisesti kuusen teräväkärkiset havut ärsyttävät ihoa helposti.
Vinkki: Havupallo on kaunis myös koristeiden kanssa. Lisää rusetti tai valosarja - ilme on aivan uusi!
Vinkki: Leikkaa havuista tasamittaisia pätkiä jo etukäteen. Se nopeuttaa työskentelyä. Havun pituus vaikuttaa lopputulokseen. 10 cm pätkillä tulee pörröisempi havupallo, 5 cm pätkillä saat siistin ja napakan havupallon.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: