Koristelhevä

Havutähti tuijan oksista

Havutähti on helppo ja kaunis askartelu joulun alla. Ainavihanta tuija sopii vihreään tähteen siinä missä kuusen havut. Tähti ilahduttaa pitkälle kevääseen. Tarvitset 5 kappaletta suunnilleen tasamittaisia oksia (mitä suorempia, sen parempi), havuja, pieniä nauloja ja rautalankaa sekä juuttinarua. Sakset ja vasara on hyvä olla käden ulottuvilla.

havutähti_versoileva
Oksista tehty viisisakarainen tähti on jämäkkä alusta askartelulle. Tähti pysyy kasassa pienen naulojen ja juuttinarun avulla.

Tee tähtikehikko

Asettele oksat kuten piirtäisin viisisakaraisen tähten. Lyö pari–kolmen  sentin mittaiset naulat tähden sakaroiden kärkiin. Tähti elää alkuun hieman, kun vasta pari naulaa on lyöty kiinni. Ohjaa tähteä pysymään muodossa. Tähden rakennetta voi tukea juuttinarulla kohdista, joissa oksat ylittävät toisensa. Naulojen sijaan voi halutessaan käyttää juuttinarua. Sido naurua silloin useampi kierros, ja varmista, että sidos on tiukka.

havutähti_versoileva

Lado havuja

Lado havuja tai tuijan oksia tähden päälle ja kieputa rautalankaa ympäriinsä samalla kun etenet. Rautalankaa ei tarvitse leikata välissä. Tähden voi tehdä rennosti tai siististi. Mitä tiukemmalla rautalanka on, sitä tiiviimpi tähdestä tulee. Ylimääräiset hapsut voi leikata saksilla pois. Käytä mieluiten vihreää tai tummaa rautalankaa. Jos havujen väristä rautalankaa ei löydy, on tumma parempi vaihtoehto, koska se erottuu vihreästä vähemmän.

tee_havutähti_versoileva
Tässä vaiheessa havutähti on rento. Kieputan rautalangan lopuksi vielä koko tähden läpi, jotta lopputulos on selvästi erottuva viisisakarainen tähti.

Haluatko nähdä miltä havutähti näyttää? Maria Kanelia ja Kardemummaa-blogista on tehnyt tähden aiempina vuosina kuusenhavuista. Tästä linkistä näet kauniin lopputuloksen. Tähden voi kiinnittää seinälle tai laittaa nojaamaan.

tuijatähti_versoileva

Teimme tuijatähden ohjeet myös Versoilevan tubetilille. Katso video ja nappaa helppo ohje talteen!

 

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Katso myös:

Jaa tämä artikkeli: