Maria Kesänen

Maria Kesänen

Helpot gluteenittomat laskiaispullat

Viikon päästä sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita, ja siitä heti perään maaliskuun alussa laskiaistiistaita. Pulla kuuluu laskiaiseen kuin sima vappuun. Helpot gluteenittomat laskiaispullat ovat pikapullia, jotka ovat verraton vaihtoehto perinteiselle pullalle. Pikapullissa on ihana kardemummainen maku, ja herkullinen tuoksu. Mutta itse leipominen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin hiivalla kohotettujen gluteenittomien pullien teko.

gluteenittomat-pikapullat

Pikapullat voi leipoa joko muffinssipellissä tai käyttää esimerkiksi reilun kokoisia paperisia amerikanmuffinsivuokia. Näitä pullia ei kohoteta ja ne paistuvat uunissa noin vartissa, leivonnaisten koosta ja uunin tehosta riippuen.

gluteenittomat-pikapullat

Pullat ovat parhaimmillaan paistopäivänä. Leikkaa pullista pieni hattu pois sahalaitaisella leipäveitsellä, ja täytä pullat hillolla ja vaahdotetulla kermalla. Pikapullien yksinkertaiset ainekset löytyvät usein myös mökkikeittiöstä, joten nämä ovat hyvä ja nopeatekoinen vierasvara. Kesällä pullat voi täyttää kermavaahdolla ja tuoreilla mansikkaviipaleilla.

helpot gluteenittomat laskiaispullat

Tuprauta valmiiden leivonnaisten päälle vielä tomusokeria, niin saat varsin salonkikelpoiset pullat!

gluteeniton-pulla
helpot gluteenittomat laskiaispullat

Resepti: Helpot gluteenittomat laskiaispullat

10 kpl
gluteeniton, laktoositon, (maidoton)

Raaka-aineet:

3 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
2 dl laktoositonta maitoa
3/4 dl juoksevaa margariinia
Pullien pinnalle
raesokeria
Pullien väliin
hilloa
laktoositonta vispikermaa vaahdotettuna

Valmistusohje:

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele muffinssipellin kolot tai käytä paperisia vuokia.
  • Sekoita kulhossa gluteeniton jauhoseos, sokerit, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.
  • Riko kananmuna toiseen kulhoon ja vatkaa munan rakenne rikki haarukalla. Lisää maito ja juokseva margariini, sekoita. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  • Jaa taikina vuokiin. Ripottele pinnalle raesokeria.
  • Paista pikapullia 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, vuokien koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka kypsennystä vielä hetki.
  • Leikkaa hieman jäähtyneistä pullista lakki pois. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla.
Vinkki: Jos et voi käyttää maitotuotteita, korvaa maito esim. kauramaidolla tai kookosmaidolla. Vispikerman sijaan voit käyttää vaahtoutuvaa maidotonta kermavalmistetta.
Vinkki: Helpot gluteenittomat laskiaispullat ovat parhaimmillaan paistopäivänä. Voit pakastaa ylimääräiset pullat.
Vinkki: Gluteenittomat pikapullat maistuvat myös kesällä. Täytä pullat silloin kermavaahdolla ja tuoreilla mansikkaviipaleilla.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: