Viikon päästä sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita, ja siitä heti perään maaliskuun alussa laskiaistiistaita. Pulla kuuluu laskiaiseen kuin sima vappuun. Helpot gluteenittomat laskiaispullat ovat pikapullia, jotka ovat verraton vaihtoehto perinteiselle pullalle. Pikapullissa on ihana kardemummainen maku, ja herkullinen tuoksu. Mutta itse leipominen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin hiivalla kohotettujen gluteenittomien pullien teko.

Pikapullat voi leipoa joko muffinssipellissä tai käyttää esimerkiksi reilun kokoisia paperisia amerikanmuffinsivuokia. Näitä pullia ei kohoteta ja ne paistuvat uunissa noin vartissa, leivonnaisten koosta ja uunin tehosta riippuen.

Pullat ovat parhaimmillaan paistopäivänä. Leikkaa pullista pieni hattu pois sahalaitaisella leipäveitsellä, ja täytä pullat hillolla ja vaahdotetulla kermalla. Pikapullien yksinkertaiset ainekset löytyvät usein myös mökkikeittiöstä, joten nämä ovat hyvä ja nopeatekoinen vierasvara. Kesällä pullat voi täyttää kermavaahdolla ja tuoreilla mansikkaviipaleilla.

Tuprauta valmiiden leivonnaisten päälle vielä tomusokeria, niin saat varsin salonkikelpoiset pullat!

