Maria Kesänen

Maria Kesänen

Helpot rieskat kaurapuurosta

Rieskat ovat arjen pelastus, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään. Helppotekoiset rieskat valmistuvat nopeasti ja taikinaan voi upottaa yhtä sun toista jääkaapin perukoilta. Edullista ja käytännöllistä hävikkiruokaa, joka sopii erityisen hyvin tämänhetkiseen elämänmenoon. Ainekset löytyvät useimmilta jo valmiiksi kotoa ja uunituore rieska täyttää lohturuoan kriteerit. Tuttua ja turvallista kuin ympärille kietaistu viltti.

gluteenittomat-rieskat-kaurapuurosta
Kotitekoinen uunilämmin rieska on lohturuokaa parhaimmillaan.

Gluteenittomat rieskat valmistuvat samalla tapaa kuin ”tavalliset”. Korvaa reseptin ohra- ja vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Rieskojen pohjana on käytetty tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, mutta aivan yhtä hyvin sopisi perunamuusin tähteet. Alla olevassa ohjeessa tähteitä on käytetty 2 dl, mutta määrä ei ole niin nökönuukaa.

helpot-ja-nopeat-rieskat
Kaurapuuron tähteistä saa helposti loihdittua nopeat ja maukkaat rieskat.

Vaihtelua makuun saa maustamalla rieskoja. Silpu mukaan yrttejä, lisää juustoraastetta tai sivele juuri uunista otetut lämpimäiset valkosipulivoilla (sulata pieni määrä voita ja puserra mukaan 1 valkosipulinkynsi). Rieskat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina ja lämpiminä.

rieskat-puurontähteistä

Tuore rieska voilla sipaistuna on monelle makumatka lapsuuteen.

Resepti: Rieskat kaurapuurosta

Raaka-aineet:

noin 2 dl kaurapuuroa
1 dl ohrajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2 tl suolaa

Valmistusohje:

  • Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  • Sekoita jäähtyneen kaurapuuron joukkoon jauhot, kananmuna ja suola.
  • Lisää mausteita niin halutessasi (yrttejä, juustoraastetta, valkosipulia) ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Nostele uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia nokareita. Taputtele nokareet matalaksi jauhoisin käsin. Jaa leipäset taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla rieskoihin reikiä.
  • Paista rieskoja 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 - 15 minuuttia, kunnes rieskoissa on kaunis paistoväri.
Vinkki: Gluteenittomat rieskat valmistuvat samalla tapaa. Korvaa jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja käytä jauhoja hieman vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Muista varmistaa, että käyttämäsi lisäkepohja on myös gluteeniton!
Vinkki: Mausta rieskataikinaa halutessasi yrteillä, juustoraasteella tai valkosipulilla. Kaurapuuron tilalla voi käyttää myös perunamuusin tähteitä.
Vinkki: Jos taikinasta tulee liian tymäkkää, lorauta joukkoon maitoa tai piimää.

2 kommenttia artikkeliin ”Helpot rieskat kaurapuurosta”

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email