Rieskat ovat arjen pelastus, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään. Helppotekoiset rieskat valmistuvat nopeasti ja taikinaan voi upottaa yhtä sun toista jääkaapin perukoilta. Edullista ja käytännöllistä hävikkiruokaa, joka sopii erityisen hyvin tämänhetkiseen elämänmenoon. Ainekset löytyvät useimmilta jo valmiiksi kotoa ja uunituore rieska täyttää lohturuoan kriteerit. Tuttua ja turvallista kuin ympärille kietaistu viltti.

Gluteenittomat rieskat valmistuvat samalla tapaa kuin ”tavalliset”. Korvaa reseptin ohra- ja vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Rieskojen pohjana on käytetty tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, mutta aivan yhtä hyvin sopisi perunamuusin tähteet. Alla olevassa ohjeessa tähteitä on käytetty 2 dl, mutta määrä ei ole niin nökönuukaa.

Vaihtelua makuun saa maustamalla rieskoja. Silpu mukaan yrttejä, lisää juustoraastetta tai sivele juuri uunista otetut lämpimäiset valkosipulivoilla (sulata pieni määrä voita ja puserra mukaan 1 valkosipulinkynsi). Rieskat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina ja lämpiminä.

Tuore rieska voilla sipaistuna on monelle makumatka lapsuuteen.
2 kommenttia artikkeliin ”Helpot rieskat kaurapuurosta”
Hei mahtavaa! Mietin juuri, mitä tekisin eiliselle kaurapuuron jämälle ☺️ no rieskoja!!
Täydellinen ajoitus siis! Toivottavasti puurorieskat maistuivat:)