Rieskat ovat arjen pelastus, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään. Helppotekoiset rieskat valmistuvat nopeasti ja taikinaan voi upottaa yhtä sun toista jääkaapin perukoilta. Edullista ja käytännöllistä hävikkiruokaa, joka sopii erityisen hyvin tämänhetkiseen elämänmenoon. Ainekset löytyvät useimmilta jo valmiiksi kotoa ja uunituore rieska täyttää lohturuoan kriteerit. Tuttua ja turvallista kuin ympärille kietaistu viltti.

Gluteenittomat rieskat valmistuvat samalla tapaa kuin ”tavalliset”. Korvaa reseptin ohra- ja vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Rieskojen pohjana on käytetty tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, mutta aivan yhtä hyvin sopisi perunamuusin tähteet. Alla olevassa ohjeessa tähteitä on käytetty 2 dl, mutta määrä ei ole niin nökönuukaa.

Vaihtelua makuun saa maustamalla rieskoja. Silpu mukaan yrttejä, lisää juustoraastetta tai sivele juuri uunista otetut lämpimäiset valkosipulivoilla (sulata pieni määrä voita ja puserra mukaan 1 valkosipulinkynsi). Rieskat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina ja lämpiminä.

Tuore rieska voilla sipaistuna on monelle makumatka lapsuuteen.
9 kommenttia artikkeliin ”Helpot rieskat kaurapuurosta”
Hei mahtavaa! Mietin juuri, mitä tekisin eiliselle kaurapuuron jämälle ☺️ no rieskoja!!
Täydellinen ajoitus siis! Toivottavasti puurorieskat maistuivat:)
Laitan taikinaan lisäksi pari rkl oliiviöljyä. Voisula on tietenkin makoisinta leipää nautittaessa mutta laitan usein leivälle oliiviöljyä. Siihen vaikka valkosipulia ja pul biberiä.
Tällaiset rieskat ovat siitä ihania, että mukaan voi laittaa melkeinpä mitä vain:) Itse olen myös lurauttanut joukkoon tuoreyrteistä tehdyn yrttiöljyn jämät, tuli oikein maukasta!
Voiko ohrajauhot korvata vehnäjauhoilla? Ja kaurapuuron korvaan kaurariisin jämillä 🙂
Rieskat on omasta mielestäni vähän kuin pyttipannu. Sinne voi laittaa melkeinpä mitä vaan!
Hyvä vinkki! Käytän itsekin yrttejä, miksei myös yrttiöljyä. Tänä aamuna rieskoihin meni kaurapuuron ja perunamuusin jämät ja vähän juustoraastetta. Miehelle välipalaksi töihin.
Tuo vinkki gluteenittomalle oli hyvä, vähemmän jauhoja. Olen keliaakikko ja kaiken leipomisen muuttumisen jälkeen arvostan näitä gluteenittomaksi soveltamisen vinkkejä.
Kaunista syksyä!
Kiva kuulla! Itsekin luen mielelläni gluteenittomia vinkkejä. Gluteenittomana testatuista ohjeista uskallan antaa niitä täälläkin.
Mukavaa syksyn jatkoa!
Kiitos 👍
Olen sekoittanut kaurapuuron jämiin perunamuusi jauhetta. Älyttömän hyviä 😉