Maria Kesänen

Maria Kesänen

Helppo ja herkullinen artisokkadippi

Erilaiset dippikastikkeet ja dippitarjottavat ovat olennainen osa amerikkalaista ruokakulttuuria. Usein vapaamuotoinen illallinen aloitetaan dippi- tai juustotarjottimen äärellä, tervetuliaisjuomaa siemaillen. Helppo ja herkullinen artisokkadippi valmistuu nopeasti ja on raikas ruokahalun herättäjä suolakeksien tai ohuiden patonkiviipaleiden kera.

pientä-suolaista-tarjottavaa
Herkullinen artisokkadippi on helppo tarjottava illanistujaisissa.

Suositut artisokkadipit

Artisokkadipit ovat suosittuja, mutta yleensä perinteisessä artisokkadipissä on sekä pinaattia, juustoja, kermaa ja mahdollisesti myös majoneesia. Tuhti dippi tarjotaan lämpimänä esimerkiksi nachoilla höystettynä. Tällä kertaa artisokasta pyöräytetään sopivan suolainen, mutta kuintenkin raikas dippi, jonka tarkoitus on hivellä makunystyröitä joko alkupalana tai vaikka iltapalana elokuun hämärtyvässä illassa.

artisokkadipin ainekset
Raikas ja ruokahalua herättävä artisokkadippi valmistuu yksinkertaisista aineksista.
basilika
Basilika rakastaa latvomista. Mitä enemmän yrttiä latvot ja käytät, sitä runsaamman sadon se tuottaa.

Artisokkadipin ainekset ovat yksinkertaiset ja valmistus helppoa. Kaikki ainekset mitataan tehosekoittimen kulhoon ja surautetaan tasaiseksi tahnaksi. Mitä paksumpaa jogurttia käyttää, sen parempi. Valkosipulin määrää voi muokata omaan suutuntumaan sopivaksi. Basilikan tilalla voi halutessaan käyttää sileälehtistä persiljaa.

artisokkadippi
Artisokkadipin ainekset surautetaan tasaiseksi tahnaksi. Sitruunan kuoriraaste antaa dippiin raikkaan säväyksen.

Artisokkadipin maku syvenee, kun annat sen vetäytyä muutaman tunnin jääkaapissa ennen tarjoilua. Viimeistele annos pirskottamalla päälle hyvää oliiviöljyä sekä rouhaisemalla lopuksi pinnalle mustapippuria.

artisokkadippi

Elokuun tunnelmalliset illat

Elokuun illat ovat otollisia pienten illanistujaisten tai herkkuhetkien järjestämiseen. Tunnelmallisesti hämärtyvä ilta, puutarhavalot ja kynttilät sekä viltti jalkojen lämmikkeenä melkeinpä vaatii seurakseen lasillisen punaviiniä. Washington DC:n alueella elokuu on vielä lomakuu ja keli sen mukainen. Hellesäässä tulee mielummin nautittua jääkylmää kivennäisvettä suolaisten suupalojen kaverina. Artisokkadippi sopii monenlaiseen menoon.

pientä-suolaista-artisokkadippi

Resepti: Helppo ja herkullinen artisokkadippi

laktoositon, kananmunaton, gluteeniton

Raaka-aineet:

1 tlk (240g) artisokansydämiä
3 rkl kapriksia
1 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua + sitruunan kuoriraastetta maun mukaan
10 basilikan lehteä
1 rkl oliiviöljyä
pari hyppysellistä sormisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:

  • 1. Valuta artisokat ja kaprikset. Laita ne tehosekoittimen kulhoon.
  • 2. Lisää mukaan maustamaton jogurtti, puristettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja halutessasi vähän sitruunan kuoriraastetta. Lisää vielä basilikanlehdet, oliiviöljy, suolaa ja pippuria. Surauta ainekset tasaiseksi tahnaksi.
  • 3. Siirrä artisokkadippi tarjoilukulhoon. Pirskota päälle vähän oliiviöljyä ja rouhaise kierros mustapippuria.
  • 4. Tarjoile artisokkadippi (gluteenittomien) suolakeksien tai patonkiviipaleiden kera.
Vinkki: Artisokkadippi sopii tarjottavaksi myös dippivihannesten ja suolaisten oliivien kera.
Vinkki: Basilikan sijaan voit käyttää myös sileälehtistä persiljaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Helppo ja herkullinen artisokkadippi”

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email