Raparperi on ehdoton kevään herkku, sillä sen sato kypsyy aikaisin. Ensimmäiset raparperit päästään poimimaan usein jo toukokuun alkupuolella. Helppo ja nopea raparperipaistos antaa pääroolin kevään kuningattaren ainutlaatuiselle maulle. Päälle tuleva rapea muruseos rouskuu mukavasti hampaissa. Satokauden edetessä laajennetaan reseptirepertuaaria.

Maan vielä ollessa lumen peitossa ja monien muiden kasvien uinuessa talviunta, raparperi alkaa jo puskea ensimmäisiä pulleita silmujaan kohti kevätaurinkoa. Eikä aikaakaan, kun upeat puna-vihreät lehtiruodit venähtävät pituutta samalla, kun näyttävä lehdistö levittäytyy vehreänä sille varatulle alueelle. Raparperia voi nauttia läpi koko kasvukauden aina aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn.

Rapaperi on tavattoman monipuolinen kasvi ja sen satoa voi hyödyntää niin leivonnaisissa, mehuissa, hilloissa kuin ruoanlaitossakin. Lisäksi raparperi on äärettömän helppohoitoinen ja lähes pakollinen hankinta esimerkiksi mökkipuutarhaan. Se kasvaa ja viihtyy vuodesta toiseen ilman sen kummempaa hoitoa.

Raparperikausi aloitetaan simppelillä paistoksella, joka valmistuu helposti myös perheen pikkuväen kanssa. Reseptiä tuplaamalla tai triplaamalla sekä valmistuastiaa suurempaan vaihtamalla saat makoisan herkun vaikkapa talkooporukalle. Paistos sopii monelle, sillä se on vegaani ja gluteeniton. Samalla ohjeella toki valmistuu raparperipaistos myös tavallisista vehnäjauhoista.


4 kommenttia artikkeliin ”Helppo ja nopea raparperipaistos”
Nam! Tätä kokeilen. Ihanaa kesää sinulle
Tämä on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan superherkullinen. Ja kiitos, kaunista kesää myös sinne!:)
Mitkä kasvit tai perennat viihtyvät raparperin vieressä?
Raparperi sopii kaveriksi monelle kasville, en suoranaisesti löytänyt sille huonoja kasvikumppaneita ollenkaan. Kumpaanuuskasvitaulukoissa on mainittu hyviksi kumppaneiksi mm. herne, kaalit, palsternakka, papu, pinaatti, salaatti ja tomaatti.