Maria Kesänen

Maria Kesänen

Helppo marjapiirakka

marjapiirakka-vegaaninen-gluteeniton

Tähän aikaan keväästä on hyvä hetki aloitellaan pakastimen tyhjennystä, sillä uusi satokausi koittaa yllättävän pian. Helppo ja maukas marjapiirakka valmistuu nopeasti ainekset vain sekoittamalla.

helppo marjapiirakka

Uunilämmin marjaherkku on omiaan viikonlopun brunssille. Tämä on myös mainio mökkitarjottava tai pikaherkku kahvipöytään. Käytä marjoiksi mitä pakastimesta sattuu löytymään ja tarjoile valmis marjapiirakka vaniljavaahdon kera. Piiras on helppo valmistaa gluteenittomana ja vegaanisena. Toki voit tehdä sen myös tavallisista vehnäjauhoista, rasvasta ja maidosta.

nopea vegaaninen marjapiirakka

Resepti: Helppo marjapiirakka

vegaaninen, gluteeniton

Raaka-aineet:

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa maidotonta margariinia
1 1/2 dl kauramaitoa tai vastaavaa
Päälle:
3 dl pakastemarjoja (mustikoita, vadelmia tms.)
1 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje:

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina voideltuun 24 cm piirakkavuokaan, levitä tasaiseksi.
  • Sekoita sokeri ja perunajauhot varovasti pakastemarjojen joukkoon. Kaada marjaseos taikinan pinnalle.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia.
  • Tarjoa (maidottoman) vaniljakastikkeen kera.

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email