Maria Kesänen

Maria Kesänen

Herkullinen kirsikkajäätelö

Kirsikka tuottaa yleensä suuren sadon, mutta sitä ei oikein osata hyödyntää. Herkullinen kirsikkajäätelö on helppo valmistaa ja onnistuu ilman erillistä jäätelökonetta. Itsetehty jäätelö on täydellinen kesäherkku. Se on myös mainio vierasvara, sillä sitä voi tehdä valmiiksi pakastimeen isommankin satsin odottamaan yllätysvieraiden ilmaantumista.

kirsikkajäätelö-itsetehty
Herkullinen kirsikkajäätelö valmistuu helposti ilman erillistä jäätelökonetta.

Hapankirsikoiden käyttö

Hapankirsikan kypsät marjat ovat mehukkaita ja maultaan kirpeitä. Ne sopivat sekä tuorekäyttöön että hilloiksi, mehuiksi ja leivontaan. Hapankirsikoista valmistuu maittavia piirakoita ja paistoksia, mutta erityisen ihanasti sen maku sopii samettisen pehmeään kirsikkajäätelöön.

kirsikkasato
Kotimaisten kirsikoiden sesonki alkaa olla käsillä.

Glukoosisiirappi parantaa jäätelön rakennetta

Reseptin aineksista tehdyn kirsikkajäätelön massa ei vaadi sekoittamista pakastamisen aikana. Glukoosisiirapin lisääminen jäätelömassaan parantaa kotitekoisen jäätelön rakennetta tehden siitä pehmeää. Glukoosisiirappia löytyy useimpien ruokakauppojen sokerihyllyltä.

kirsikoiden-poimiminen
Kirsikka on monipuolinen kesäherkku.

Kondensoidusta maidosta jäätelöä ilman jäätelökonetta

Kondensoitu maito on keittämällä valmistettua tiivistettyä maitoa, johon on lisätty sokeria. Se on koostumukseltaan paksua ja tahmeaa. Maku on makea. Maitoa löydät ruokakaupan säilykehyllyltä. Kondensoitu maito on loistava raaka-aine leivontaan, jälkiruokiin ja tietenkin jäätelön valmistamiseen.

hapankirsikoita
Oman puutarhan kirsikkasato palkitsee hoitajansa aromaattisilla marjoilla.

Kirsikkajäätelö on ihanan yllättävä kausiherkku

Hapankirsikoista tehty kotitekoinen jäätelö sopii sekä aikuiseen että lapsen makuun. Sen väri on kaunis ja maku pehmoinen. Tarjoa jäätelön kanssa kinuskikastiketta, niin makeutta pystyy säätelemään myös kahvipöydässä.

Kypsistä ja pehmeistä kirsikoista on helppo poistaa kivet käsin tai varta vasten tarkoitukseen suunnitelulla kirsikankivenpoistimella. Verkosta löytyy vinkkejä myös paperiliittimen tai syömäpuikkojen käyttämiseen irrotuspuuhassa.

kirsikkajäätelö
Kaunis ja maukas kirsikkajäätelö on mainio kesäherkku ja vierasvara.

Resepti: Herkullinen kirsikkajäätelö

gluteeniton, kananmunaton

Raaka-aineet:

400 g (noin 6 dl) kirsikoita
5 dl vispikermaa
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl glukoosisiirappia

Valmistusohje:

  • Poista kirsikoista kivet. Hyvin kypsyneistä kirsikoista se onnistuu helposti käsin varovasti painamalla.
  • Soseuta kirsikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Vaahdota kerma, kondensoitu maito ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi sekaan glukoosisiirappi ja kirsikkasose.
  • Kaada seos laakeaan vuokaan tai esimerkiksi muovirasiaan. Pakasta yön yli kannella tai tuorekelmulla peitettynä.
  • Nosta valmis jäätelö jääkaappiin pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email