Kirsikka tuottaa yleensä suuren sadon, mutta sitä ei oikein osata hyödyntää. Herkullinen kirsikkajäätelö on helppo valmistaa ja onnistuu ilman erillistä jäätelökonetta. Itsetehty jäätelö on täydellinen kesäherkku. Se on myös mainio vierasvara, sillä sitä voi tehdä valmiiksi pakastimeen isommankin satsin odottamaan yllätysvieraiden ilmaantumista.

Hapankirsikoiden käyttö
Hapankirsikan kypsät marjat ovat mehukkaita ja maultaan kirpeitä. Ne sopivat sekä tuorekäyttöön että hilloiksi, mehuiksi ja leivontaan. Hapankirsikoista valmistuu maittavia piirakoita ja paistoksia, mutta erityisen ihanasti sen maku sopii samettisen pehmeään kirsikkajäätelöön.

Glukoosisiirappi parantaa jäätelön rakennetta
Reseptin aineksista tehdyn kirsikkajäätelön massa ei vaadi sekoittamista pakastamisen aikana. Glukoosisiirapin lisääminen jäätelömassaan parantaa kotitekoisen jäätelön rakennetta tehden siitä pehmeää. Glukoosisiirappia löytyy useimpien ruokakauppojen sokerihyllyltä.

Kondensoidusta maidosta jäätelöä ilman jäätelökonetta
Kondensoitu maito on keittämällä valmistettua tiivistettyä maitoa, johon on lisätty sokeria. Se on koostumukseltaan paksua ja tahmeaa. Maku on makea. Maitoa löydät ruokakaupan säilykehyllyltä. Kondensoitu maito on loistava raaka-aine leivontaan, jälkiruokiin ja tietenkin jäätelön valmistamiseen.

Kirsikkajäätelö on ihanan yllättävä kausiherkku
Hapankirsikoista tehty kotitekoinen jäätelö sopii sekä aikuiseen että lapsen makuun. Sen väri on kaunis ja maku pehmoinen. Tarjoa jäätelön kanssa kinuskikastiketta, niin makeutta pystyy säätelemään myös kahvipöydässä.
Kypsistä ja pehmeistä kirsikoista on helppo poistaa kivet käsin tai varta vasten tarkoitukseen suunnitelulla kirsikankivenpoistimella. Verkosta löytyy vinkkejä myös paperiliittimen tai syömäpuikkojen käyttämiseen irrotuspuuhassa.
