Koristelhevä

Ihanat kukkatapetit | Podcast #13

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

Kukkatapetit

Ilmojen kylmetessä tekee mieli käpertyä takkatulen lämpöön ja oleilla enenevissä määrin sisätiloissa.  Tämä on omiaan laukaisemaan myös pienosta sisustusvimmaa. Me Katin kanssa päätimme myös fiilistellä sisustuksia ja etsiä kukkakuosisia tapetteja pahimpaan sisustusvimmaamme. Yllä olevalla soittimella voit kuunnella Ihanat kukkatapetit podcastimme. Podcastiin olemme valinneet seitsemän tapettitalon kukka- ja kasvikuoseja. Mukaan pääsivät Sandberg, BoråsTapeter, Svensk Tenn, Pihlgren ja Ritola, Pierre Frey, Clarke & Clarke ja Cole & Son.

Sandbergin kotoisat kukkatapetit

Ruotsalaisen Sandbergin tapeteissa on skandinaavista henkeä ja kukkakuoseja löytyy niin varovaiseen, klassiseen kuin räväkkään ja rohkeaan makuun. Sandbergin tapettien valintaa helpottaa nettisivuilla olevat kategoriat, joiden mukaan tapetteja voi tutkia värisävyjen, aikakauden, kuviomaailman tai erillisten teemoihin jaettujen kokoelmien mukaisesti.

Sandberg

Sandberg Rosenholm

Sandberg Auerelie
Karolina Kroonin suunnittelema Aurelie -tapetissa on kasvitieteellisille kuvituksille tyypillisiä neilikoita ja tulppaaneja. Tummanpuhuvan mustapohjaisen version lisäksi valikoimista löytyy myös punapohjainen ja vaalea Aurelie.

Borås Tapeterin yllättävät kukkakuosit

Waldemar Andrén oli aikansa rohkelikko, joka uskoi unelmiinsa ja perusti 1905 Boråstapeter -yrityksen, mikä on nykyään pohjoismaiden suurin tapettien valmistaja. Valikoimissa on runsaasti skandinaaviseen makuun soveltuvia rohkeita ja maltillisia kukkatapetteja. Perinteisten, vaaleiden ja hentojen kukkatapettien lisäksi on valikoimissa yllättäviä yhdistelmiä, tarinallisuutta ja voimakkaita sävy-yhdistelmiä.

Boråstapeter

Borås Rabarber, kukkatapetit
Glocken Jobs suunnitteli joukon reheviä kukkatapetteja Boråsille. Rabarber lukeutuu rakastetuimpiin kukkatapetteihin. Rehevässä kuosipinnassa voi nähdä raparperien lisäksi poimulehtiä, orvokkeja ja ukonhattuja.
Kukkatapetit
Trollsländä on myös Glocken Jobsin käsialaa vuodelta 1945. Kuosi pitää yhä pintansa ja se painetaan laakapainokoneella, jotta kuosin rehevä ilme noudattelisi mahdollisimman tarkoin alkuperäistä.

Svensk Tennin rohkeat ja värikylläiset kukat

Niin ikään ruotsalainen Svensk Tenn on tunnettu itävaltalaissyntyisen arkkitehti Josef Frankin voimakkaista ja värikkäistä kukkakuoseista. Designmuseossa on parhaillaan käynnissä Josef Frankin tuotantoa esittelevä näyttely, jossa pääsee lisää ihastelemaan hänen tuotantoaan.

Svensk Tenn

kukktapetit
Svensk Tennin Eldblommassa on pieniä ja suuria naamiokukkia

Kotimaiset Pihlgren & Ritolan tapetit

Perinteikkään ja kotimaisen Pihlgren & Ritolan tapettimallistosta löytyy lukuisia klassikoita, jotka ovat saaneet alkunsa kotimaisten suunnittelijoiden käsistä. Mallistosta löytyy eri tyyliaikakausiin sopivia kuoseja ja tämän päivän henkeen sopivia vanhoja ihanuuksia. Pihlgren & Ritolan tapetit on painettu perinteisellä rotaatiotekniikalla ja tapettilaatu on hengittävää, mikä on parhautta hyvälle sisäilmalle.

Pihlgren & Ritola

Kukkatapetit
Kirsikkapuu ja monet suomalaisten rakastamat kukkatapetit löytyy Toijalalaisen Pihlgren & Ritolan tapettimallistoista.

Pierre Frey

Ranskalaisen Pierre Freyn mallistoista voi löytää yhtä hyvin yllätyksellisyyttä, suureellisuutta kuin ripauksen historian havinaakin. Jännittäviä seinämuraleja, palmuja ja tyyliteltyjä, jopa vähän häiritseviäkin kuoseja, joilla saa varmasti persoonallisuutta omaan kotiin. Alla Pierre Freyn julkaisema verkkolehti tapettien historiasta.

Pierre Frey

Clarke & Clarke

Brittiläinen Clarke & Clarke toimii maailmanlaajuisesti ja sen kukkatapettivalikoimat ovat ällistyttävän suuret. Kuoseissa voi löytää vaikutteita niin kasvitieteelliseen kasvien keräilyyn, urban jungle henkeen kuin yltiö romanttiseen tyyliin.

Clarke & Clarke

Cole & Son

Englantilaisen Cole & Sonin kukkakuosissa tapeteissa ei mielikuvitusta ole säästelty. Toinen toistaan yllätyksellisemmät kuvio- ja väriyhdistelmät saavat katsojan inspiroitumaan. Tämä on ehdottomasti rohkean ja pelkäämättömän sisustajan paratiisi.

Cole & Son

Kukkatapetit
Cole & Sonin Rose kuosissa on englantilaista cottage Garden henkeä ja ripaus hyggeilyä
Kukkatapetit
Sultan´s Palace kuosi on saanut vaikutteita Wazir Khanin moskeijan julkisivusta.

Ideoita ja inspiraatiota

Teimme Katin kanssa vielä Pinterest -taulun ihanista kukkatapeteista. Tauluun on pinnattu runsaasti erilaisia kukka- ja kasviaiheisia tapetteja ja kuvia, joissa näkyy tapettien tilaan luomaa tunnelmaa. Seuraa meitä Pinterestissä ja SoundCloudissa niin saat heti uusimmat ideat ja podcastit itsellesi! Kuulisimme mielellämme myös kukkatapettikokemuksistanne tai sellaisista tapettien tarjoajista, joita emme tällä kertaa esitelleet.

https://fi.pinterest.com/versoileva/podcast-013-kukkatapetit/

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli