Sanna Rasku

Sanna Rasku

Inspiraatio: harmoninen oleskelunurkkaus

Kalajoen hiekkarantojen harmoninen väritys saa silmät ja mielen lepäämään. Tämä värimaailma
lähtökohtana oman puutarhan cozy cornerin tai parvekkeen staycation-pesän rakentamiseen on hauska kesäprojekti.


Staycationista kotimaassa ja kotona puhutaan tällä hetkellä paljon. Useat meistä haluavat vähentää lentomatkustamisen ympäristökuormitusta, ja päättävät pysytellä kesälomalla joko kotona tai matkailla lähiseudulla. Yksi oiva kesälomakohde kotimaassa on Kalajoki. Sen merenranta upeine väreineen ja kasveineen antaa inspiraatiota moniin projekteihin. Vaikka seinän maalaamiseen tai oman cozy cornerin rakentamiseen puutarhaan, terassille tai pervekkeelle.

Sermi, aurinkovarjo ja sohva: Lene Bjerre | Tyynyt, mekko ja lasit: tinekhome | Ruukut: Bergs Potter | Laatat: Lakka

Haaveista totta

Haaveiletko seesteisestä ja harmonisesta oleskelunurkkauksesta puutarhassasi, terassilla tai parvekkeella? Paikka, jossa voisit viettää rentoa aikaa kesäaamuina, -päivinä tai -iltoina? Yllä sinulle yksi vaihtoehto jos värimaailmakaipuusi huutelee beigen, harmaan ja sinisen suuntaan. Ajattele loputtomia Kalajoen hiekkarantoja, yhdistä siihen Ranskan Rivieran tunnelmaa, sisusta kasveilla ja rakenna itsellesi staycation-pesä, jossa loppukesä sujuu pelkästään nautiskellen.

Oma staycation-pesä

Ylläolevassa inspiraatiokoosteessa lähtökohtana ovat olleet lämmin beige ja sen kaverina vaaleat ja murretut siniset ja vihreät sekä harmaa. Bambuiset kalusteet sopivat täydellisesti huolettomaan ja rentoon kesälomanviettoon. Sininen väljä mekko päälle, käperrys sinertävien tyynyjen lomaan ja ajatukset hiekkarannalle.

Erilaiset maltillisen värimaailman omaavat kasvit sopivat tähän kokonaisuuteen täydellisesti. Harmaanvihreät eukalyptus ja oliivi ovat peruskasveja, joihin yhdistetään sininatoja ja hopealehtiä – sekä tavallisia että isolehtisiä ’Angel Wings’ lajikkeita. Näiden lisäksi esimerkiksi hopeaputous ja ruskea pronssisara sopivat tähän värimailmaan täydellisesti.

Mikä staycation?

Staycation on loma, jonka ihminen tai perhe viettää kotona tai lähellä kotia. Se tulee sanoista ”stay” ja ”vacation”. Toinen vastaava termi on holistay, joka tulee sanoista ”holiday” ja ”stay”.

2 kommenttia artikkeliin ”Inspiraatio: harmoninen oleskelunurkkaus”

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: