Koristelhevä

Jouluaskartelut helposti ja inspiroivasti – Podcast #126

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

Helpot jouluaskartelut syntyvät vaikka sesongin kukista, sammaleista ja kuivuneista oksista tai inspiroivista askartelupapereista. Marraskuun pimenevät illat ja joulun läheisyys suorastaan viettelevät pienten joulunodotus puuhien pariin. Kuuntele uusimmasta podcastista mitä jouluaskarteluja Kati ja Johanna aikovat tänä vuonna tehdä.

Tee joulukukka-asetelmat suuriin lasimaljoihin

Jouluaskartelut syntyvät vaivattomasti sesongin kukista ja vihreästä sammaleesta. Vuoraa suuren lasimaljan pohja ja reunat sammaleella ja istuta sammaleiden sekaan mieleisiäsi joulukukkia. Kauniin kokonaisuuden saat yhdistelemällä erilaisia nupuillaan olevia sipulikukkia minikokoisiin havuihin. Havuista ja sipulikukista muodostuva asetelma viihtyy parhaiten hieman viileämmässä tilassa esimerkiksi eteisessä tai lasitetulla parvekkeella. Kokonaisuutta voit koristella kävyillä, kuivuneilla oksilla tai jollakin muulla kokonaisuuteen sopivalla materiaalilla.

Jouluaskartelut sammaleesta ja joulukukista
Korkean lasimaljan sisään voi rakentaa joulukukka-asetelman sammaleista ja joulunajan kukista.

Löydä lisää inspiraatiota Versoilevan aiemmasta artikkelista: Koristele joulukukat luonnonmateriaaleilla

Rakenna pienoismaisema lasikuvun tai koristepallon suojiin

Mielikuvituksen ja satumaailmojen hyödyntäminen jouluaskarteluissa on erityisen inspiroivaa. Koristeellisiin lasikupuihin tai askartelukaupasta saataviin, läpinäkyviin palloihin voi loihtia pienoismaiseman, palan talvista luontoa ja otoksen satujen maailmasta. Sammaleet toimivat erinomaisena alustana näissä kummassakin. Lasikuvun suojiin voi loihtia yksinäiselle peuralle satumaisen kokonaisuuden yhdestä kuivuneesta lehtikuusen oksasta ja jännittävistä kotimaisista kuivakukista. Samaa teemaa voi toistaa palloissa ja näin koristeet luovat yhtenäisen kokonaisuuden.

jouluaskartelut, pienoismaisema
Lautasellinen lasikupu on erinomainen jouluisen pienoismaiseman askarteluun.
jouluaskartelut kuivakukista
Askartelukaupoista saatavat läpinäkyvät pallot toimivat niin ikään omien maisemien rakentamiseen.

Jouluaskartelut syntyvät vaikka vanhoista tapeteista

Vanhat tapetit ovat jouluaskartelijan aarteita. Niistä loihtii hetkessä helpot jouluaskartelut niin ikkunoiden kuin pakettienkin koristeiksi. Vekatusta tapetista syntyy liiman avulla näyttävä tähti tai pallon muotoisia koristeita. Instagram on näin joulun alla täynnä mitä taidokkaimpia jouluaskarteluja ja se onkin oiva paikka etsiä lisää tällaisia ihanuuksia. Tapetista tehdyt koristeet ovat myös kauniita ja tykättyjä lahjoja.

jouluaskartelut vanhoista tapeteista
Vanhat tapetinpalat taipuvat vaikka joulutähdiksi.
paperinen joulutähti
Soma joulutähti syntyy ylijäämä tapeteista.

Lisää kivoja askarteluvinkkejä löydät Versoilevan podcastista ja artikkelista: Askartele jouluksi

Paketoi lahjat hauskasti ja näyttävästi

Mikä olisikaan ihanampaa kuin saajansa näköinen joulupaketti. Puutarhakirjan paketoinnissa voi hyödyntää kuivakukkia, havuoksia tai komeita kuivattuja koristeheiniä. Leivontakirjan pakettinaruun voi vuorostaan sujauttaa vaikka kirsikanmakuisen tikkarin. Hauskuuttele lahjapaperien ja koristeiden kanssa ja tee näyttäviä paketteja pukinkonttiin.

Innostu myös näistä Versoilevan paketointivinkeistä: Paketointivinkit jouluun

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli