Koristelhevä

Joulumielellä | Podcast #15

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

joulumielellä

Tänään on 27 yötä jouluun ja pikkuhiljaa joulujutut valtaavat mielen. Fiilistelimme Katin kanssa jo vähän joulua ja teimme Joulumielellä podcastin, jonka voit kuunnella yllä olevalla soittimella. Joulumielellä podissa uppoudumme hetkeksi joulunaluspuuhiin, jaamme kanssanne ajatuksiamme joulun odotuksesta, perinteistä, herkuista ja joululehdistä.

joulumielellä, glögi
Kuumat juomat ja mausteiden tuoksu sopivat kylmeneviin iltoihin

Kuumat juomat ja itse tehdyt herkut

Marraskuun loppu ja pimeys houkuttelee viipyileviin iltoihin, villavilttiin käpertymiseen ja uppoutumaan joululehtien ideoihin ja ihaniin kuviin. Tämä oma hetki ja leppoisa oleskelu houkuttelee nauttimaan siemauksen kuumaa mausteista glögiä, joko omalla reseptillä tehtyä tai kaupan valikoimista valittua. Omaan reseptiin kannattaa kokeilla vahvaa omenamehua, tähtianiksia, kanelitankoja, neilikoita ja vaniljasokeria. Ekologinen tapa viettää joulun odotuksen glögihetkeä on tutustua lähituottajien valikoimiin ja hankkia lähellä tuotettua glögiä ja joulujuomia, sillä nämä valikoimat ovat kasvaneet vuosi vuodelta.

Kuumien juomien ja glögien kera voi pyöräyttää vaikka trendikkäät vihreäkuula joulutortut, lumihiutaleen muotoiset tai enkelin malliset tortut tai sitten vaan paistaa ensimmäinen erä joulupiparkakkuja ja nauttia tuulahdus jouluisia tuoksuja.

joulumielellä
Joulun teemanumerot luovat mukavaa joulumieltä vaikka aamuhetkiin.

Inspiraatiota joululehdistä

Joulun teemanumerot täyttävät ruokakauppojen lehtihyllyt marraskuussa. Vuosittain hankitut teemanumerot kannattaa säilyttää omassa säilössään ja näin joka vuosi oma joululehtiarkisto kasvaa ja luettevaa löytyy moneksi ihanaksi illaksi. Lehdistä on mukava poimia ideoita joulun DIY-juttuihin, leivonnaisiin ja ruokiin tai vain fiilistellä joulun tuloa.

joulukukat, amaryllis, joulumielellä
Kasvattaminen siirtyy syksyn jälkeen sisätiloihin ja tällä kertaa saakin nauttia joulukukkaloistosta

Joulun DIY-jutut

Ehdottomasti parasta joulun odotuksessa on kuitenkin yhdessä puuhailu, yhdessä tehdyt jutut ja oman kädenjäljen näkeminen. Tavallisen oloisista jouluvaloista voi tehdä pienellä tuunauksella vielä hienommat, aivan omanlaiset. Joulun lahjapaperien teko leimasimilla tai paperisten joulusydänten askastelu saavat odotuksen tuntumaan lyhyemmältä. Havutyöt taas tuovat tuulahduksen joulun tuoksua ja kodin sisäänkäynti muuttuu kutsuvaksi kauniiden tuijatähtien tai joulukranssien ansiosta.

joulumielellä
Valosarjan voi tuunata joulun tuloa odotellessa
joulumielellä, tuijatähti
jouluiset puuhat ja DIY-jutut ovat omiaan virittämään joulutunnelmaa

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli