Sanna Rasku

Sanna Rasku

Kesäinen ja hento kukkaseppele

Kevään kääntyessä kesään, monet juhlat ja tapahtumat lähestyvät. Samalla alkaa pohdinta mitä laitetaan päälle. Juhliin on ihanaa pukeutua kauniisti, ja asusteisin panostetaan. Vuosi vuodelta kesäisten kukkaseppeleiden suosio kasvaa. On ihanaa juhlia juhannusta, suunnata festareilla tai naapurin puutarhabileisiin näyttävä kukkaseppele päässä.

Aloittaessasi tekemään seppelettä, kerää kaikki tarvikkeet pöydälle, ja pätki materiaalit sopivaan pituuteen.

Tarvikkeet valmiiksi

Kukkaseppeleen voi tietenkin tilata valmiina kukkakaupasta, mutta sen voi tehdä myös itse – ja tilata tarveaineet kukkakaupasta. Seppelepohjaan käy mikä vaan ohut rautalanka. Siitä katkaistaan pään ympärystää hieman pitempi pätkä. Pohjaksi tulevan rakenteen voi päällystää kukkateipillä, näin siitä tulee hieman ”tahmainen”, ja kukat pysyvät hyvin paikoillaan. Kun alat kukkaseppelettä tekemään kerää kaikki tarvikkeet pöydälle käden ulottuville. Helpoimmalla pääset, kun pätkit kaikki kukat, oksat ja lehdet valmiiksi sopivan pituisiksi. Jos haluat oikein muhkean seppeleen jätä pätkät pidemmiksi. Hillityn seppeleen taas saa aikaiseksi lyhyemmillä pätkillä. Seppeleen voi rakentaa pohjan ollessa jo valmiina ympyrän muodossa tai se voi olla pitkänään. Tällä tavalla tehdessä työskentely on jokseenkin helpompaa. Pohjan toiseen päähän tehdään lenkki, joka toimii lopuksi sidonnan tukena kun päätetään seppeleen lopullinen koko.

Kestävillä materiaaleilla tehty kukkaseppele kestää päivän juhlinnan hyvin.

Tyyleissä valinnanvaraa

Seppeleiden tekemisessä ja lopullisessa ilmeessä on monia erilaisia tapoja ja tyylejä. Toiset pitävät ohuesta ja yksivärisestä ja toiset taas paljon muhkeammasta sekä täynnä värejä ja villistä seppeleestä. Se voi olla myös kukitettu kokonaan ympäri tai vain osittain. Tämä kuvissa näkyvä seppele on paksumpi ja värikkäämpi edestä, ja takaa ohuempi ja vihreä. Myös juhlan ja esimerkiksi juhlijan luonne saattavat antaa vinkkiä millainen seppele olisi sopiva. Räiskyvä persoona kaipaa räväkkää, isoa ja värikästä ja pikkutyttö taas ohutta ja sievää. Pinterestistä ja Instagramista löytyy paljon ideoita myös kukkaseppeleisiin.

Säilytys jääkaapissa

Sitten kaikki onkin juhlia vaille valmista. Yleensä juhlia varten seppeleen tulee kestää maksimissaan yhden päivän. Kuumana kesäpäivänä kestävyys on haastavaa, mutta mahdollista. Materiaalivalinnoilla pystyy kuitenkin vaikuttamaan paljon siihen kuinka kauan seppele kestää. Jos haluat tehdä seppeleen parikin päivää ennemmin, sen säilyttäminen onnistuu jääkaapissa suljetussa pussissa. Sinne kannattaa suihkuttaa vähän vettä, jolloin seppeleen materiaalit pysyvät freeseinä. Ja toisaalta jos haluat, että seppele kestää parikin päivää, kannattaa se juhlinnan jälkeen laittaa taas samalla tavalla yöksi jääkaappiin.

Tämän seppeleen materiaalit:

  • alumiinilanka
  • ohut sidontalanka
  • kukkateippi
  • muratti
  • lankaköynnös
  • harsokukka
  • tarhaneito
  • laventeli
  • hortensia
  • ruusu

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: