Koristelhevä

Kesäkukkien sommittelu ja yhdistely | Podcast #115

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

kesäkukkien-sommittelu-versoileva

Kesäkukkien sommittelu on hauskaa puuhaa! Tutustu uutuuksiin ja hyödynnä vanhoja suosikkeja, niin saat käyttöösi laajan ja monipuolisen valikoiman. Ruukkupuutarha täydentyy kauniisti, kun otat käyttöösi myös koristeheinät ja pienet rungolliset puut. Artikkelin yhdistelmillä ja kasvilistoilla saat ruukkupuutarhasi kukoistamaan!

1. Lämpimät sävyt ja kuparin hohtoa

Samettikukka mielletään tyypillisesti keittiöpuutarhan kasviksi. Yhdistä perinteisen mummolakukan pariksi lehdettömiä kesäkukkia ja koristeheiniä – ilme on täysin uudistunut! Mielenkiintoisin samettikukkatulokas on murretun sävyinen ’Strawberry Blonde’. Yksinkertainen, ja kaunis istutus syntyy samettikukalla, kuparisaralla ja hopeakäpälällä. Samantyylisen istutuksen saat aikaiseksi simppelillä marketan, värinokkosen ja kuparisaran yhdistelmällä, kun etsit oikean sävyiset marketta- ja värinokkoslajikkeet.


2. Modernisti ruukuissa

Tyylikäs ruukkupuutarha hehkuu vihreän, siniharmaan, hopean ja purppuran sävyissä. Yleisilme on lähes kukaton. Sieltä täältä pilkistävät kukinnot nousevat hyvin esiin. Aksenttikasveina toimivat tummanpunainen koristetupakka, suklaakosmos ja purppurainen verililjapuu. Modernin ruukkupuutarhan avainkasvit ovat japaninverivaahtera, hopeaputous, muratti, villakko, pienet välimerelliset puut, lankaköynnös ja koristeapila. Tähän kokonaisuuteen istuvat erinomaiset kaikki viherkasvit, joita kotoa löytyy.


3. Tyylikäs sisääntulon ruukkupuutarha

Kesäkukkien sommittelu perustuu kasvien lisäksi miljööseen ja ruukkuihin. Upeat terracottaruukut täyttyvät sulkahirssillä, petunioilla, hopeaputouksella ja sininatalla. Älä arastele yhdistellä viileitä ja lämpimiä sävyjä. Viileän sävyiset kasvit istuvat kauniisti lämpimän värisiin ruukkuihin. Kokonaisuutta korostaa pehmeän sävyinen rakennus.

4. Raikasta ja villiä

Murretut vaaleanpunertavat sävyt ovat upeita! Älä arkaile yhdistellä erilaisia lehtimuotoja tai värejä. Tämän istutuksen juju on rohkeus. Koriruukut korostavat istutuksen kesäisyyttä. Koreihin on istutettu orvokki, diana, kiinanjasmiini, pilkkulehti, hopeaputous ja viherliljapuu.


5. Perinteistä ja pastellia

Tämän ruukkupuutarhan kasvit löytyvät lähes jokaisesta puutarhamyymälästä. Rauhallinen kokonaisuus syntyy hallitulla väripaletilla. Pastelliset liila ja vaaleanpunainen ovat helppo kesäkukkaklassikko. Valinnanvaraa on paljon. Tarkkojen lajien sijaan on tärkeämpää etsiä oikeita sävyjä. Petunioissa ja pelargoneissa on tarjolla paljon sopivia lajikkeita. Istutuksia täydentää koristebataatti, hopeaputous, tähtisilmä ja valkoinen mustasilmäsusanna.

Pelargonit ovat suomalaisen ruukkupuutarhan klassikko. Kasvisuvun laji- ja lajikekirjo on todella laaja. Lue aiemmin ilmestyneestä artikkelista miten saat pelargonit menestymään.

6. Puhtaita ja murrettuja sävyjä

Yhdistele rohkeasti murrettuja sävyjä kirkkaisiin väreihin. Näin istutukseen syntyy kivaa kontrastia ja jännitettä. Istutuksen tähtisilmät nousevat upeasti murrettujen sävyjen keskeltä. Tähtisilmän lisäksi istutuksessa on lankaköynnös ’Variegata’, koristebataatti, pilkkulehti ja upea japaninverivaahtera.


Artikkelin kasvit kukoistavat läpi kesän tasaisella kastelulla ja kesäkukkalannoitteella. Varmista kasveille hyvät lähtökohdat istuttamalla kasvit ruukkuihin, joihin mahtuu kasvien lisäksi myös kesäkukkamultaa. Jos kesäkukat innostavat, lue lisää niiden yhdistelystä aiemmin ilmestyneestä artikkelsita.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kesäkukkien sommittelu ja yhdistely | Podcast #115”

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli