Ihana parsakausi on taas täällä! Parsa on monipuolinen raaka-aine, joka sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Yksi keittää parsaa klassiseksi alkupalaksi, toinen grillaa pikaisesti pihvin kaveriksi. Kevätsalaatti parsalla ja mansikoilla höystettynä on ihanan raikas ja maukas ylistys keväälle. Se sopii sekä pääruoaksi, että noutopöydän herkuksi.

Keväinen salaatti rakennetaan tietysti kaikenlaisesta vihreästä. Rapea jäävuorisalaatti, pehmyt babypinaatti, täyteläinen avokado ja mieto kevätsipuli sopivat kaikki parsan kavereiksi. Raikas lime maustaa salaatinkastikkeen.

Parsa saa makuseuraa ja väriä mehevistä mansikoista. Valitse molemmista kiinteät ja napakat yksilöt, ne säilyvät salaatissa kauniina pitkään. Ohutvartiset parsat ovat paksuvartisempia maukkaampia. Varmista myös, että parsan nuput ovat ostovaiheessa umpinaiset. Käytä parsa mielellään mahdollisimman nopeasti.

Kevätsalaatti viimeistellään paahdetuilla halloumiviipaleilla sekä paahdetuilla mantelisiivuilla. Mantelin sijaan voit käyttää cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä. Rouskuvat pähkinät tai siemenet tuovat kivan lisän kokonaisuuteen.

Jos haluat salaatista ruokaisamman, tarjoa lisäksi lämminsavulohta tai grillattua kananrintaa. Molemmat sopivat salaatin makumaailmaan oikein hyvin.

Lisää herkkuja parsasta löydät aikaisemmin julkaistuista resepteistämme: