Maria Kesänen

Maria Kesänen

Kevätsalaatti parsasta

Ihana parsakausi on taas täällä! Parsa on monipuolinen raaka-aine, joka sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Yksi keittää parsaa klassiseksi alkupalaksi, toinen grillaa pikaisesti pihvin kaveriksi. Kevätsalaatti parsalla ja mansikoilla höystettynä on ihanan raikas ja maukas ylistys keväälle. Se sopii sekä pääruoaksi, että noutopöydän herkuksi.

Keväinen salaatti rakennetaan tietysti kaikenlaisesta vihreästä. Rapea jäävuorisalaatti, pehmyt babypinaatti, täyteläinen avokado ja mieto kevätsipuli sopivat kaikki parsan kavereiksi. Raikas lime maustaa salaatinkastikkeen.

Parsa saa makuseuraa ja väriä mehevistä mansikoista. Valitse molemmista kiinteät ja napakat yksilöt, ne säilyvät salaatissa kauniina pitkään. Ohutvartiset parsat ovat paksuvartisempia maukkaampia. Varmista myös, että parsan nuput ovat ostovaiheessa umpinaiset. Käytä parsa mielellään mahdollisimman nopeasti.

parsa-mansikat-salaatissa

Kevätsalaatti viimeistellään paahdetuilla halloumiviipaleilla sekä paahdetuilla mantelisiivuilla. Mantelin sijaan voit käyttää cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä. Rouskuvat pähkinät tai siemenet tuovat kivan lisän kokonaisuuteen.

paahdetut-manteliviipaleet-salaatissa

Jos haluat salaatista ruokaisamman, tarjoa lisäksi lämminsavulohta tai grillattua kananrintaa. Molemmat sopivat salaatin makumaailmaan oikein hyvin.

kevätsalaatti

Lisää herkkuja parsasta löydät aikaisemmin julkaistuista resepteistämme:

Resepti: Kevätsalaatti

kasvis, gluteeniton, laktoositon

Raaka-aineet:

1 puntti parsaa
200 g mansikoita
1 pkt laktoositonta halloumijuustoa
1 puntti jääsalaattia
50 g babypinaattia
1-2 kevätsipulia
1 avokado
1/2 dl paahdettuja manteliviipaleita
Kastike:
1 limen mehu (noin 2 rkl)
1 rkl balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje:

  • Taita parsoista varren puumainen osa pois. Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Leikkaa parsat sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  • Levitä parsat uunipellille ja lorauta päälle laadukasta oliiviöljyä. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Perkaa mansikat ja viipaloi ne.
  • Huuhtele babypinaatti ja salaatti, kuivaa. Revi pinaatit ja salaatit laakean tarjoiluastian pohjalle.
  • Viipaloi halloumi ja paista viipaleet pannulla molemmin puolin öljytilkan kera.
  • Silppua kevätsipuli varsineen.
  • Halkaise avokado ja viipaloi puolikkaat.
  • Paahda manteliviipaleita nopeasti kuivalla paistinpannulla.
  • Valmista salaatinkastike: Purista limen mehu, lisää joukkoon balsamico, oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kokoa ainekset salaattipedin päälle. Pirskottele valmiin salaatin päälle osa salaatinkastikkeesta ja rouhi päälle hieman mustapippuria. Laita loput salaatinkastikkeesta tarjolle erilliseen astiaan.
Vinkki: Jos haluat salaatista ruokaisamman, tarjoile sen kanssa lämminsavulohta tai grillattua kananrintaa.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: