Kesähelteillä tekee mieli raikasta kesäruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti. Kikhernesalaatti on loistava kesälounas ihan sellaisenaan, mutta maistuu herkulliselta myös grilliruoan lisäkkeenä. Tai vaikka pitaleipien täytteenä. Ainekset ovat simppelit ja ruoka valmistuu vaivattomasti terassin kesäkeittiössä auringosta nauttien.

Kikherneet sisältävät runsaasti proteiinia ja kuituja. Niitä voi käyttää monipuolisesti monenlaisessa ruoanvalmistuksessa ja kikherneitä on saatavilla sekä kuivattuina että säilykkeenä. Kikherneet ovat hyvä proteiinin lähde kasvissyöjän tai vegaanin ruokavalioon.

Täyteläinen ja mieto avokado sopii kikherneen pariksi loistavasti. Avokado tuo ruokaisuutta mihin tahansa salaattin ja käy monen raaka-aineen kaveriksi. Kikhernesalaatin maustaa hieman makeahko, hunajalla täydennetty kastike. Se taittaa hyvin fetajuuston suolaisuutta. Kastike valmistuu näppärästi muutamasta perusaineksesta.

Tarjoile salaatti tuoreen leivän kera, niin saat annoksesta ruokaisan lounaan kahdelle. Grilliruoan lisäkkeenä tästä riittää useammalle. Ohje on myös helppo tuplata, jos haluat tehdä isomman satsin.
2 kommenttia artikkeliin ”Kikhernesalaatti – helppoa kesäruokaa”
Fetan sijasta voi käyttää vegaanista ’fetaa* niin herkullinen salaatti maistuu myös vegaanille. 😉
Hienoa, kiitos paljon tästä vinkistä!:)