Maria Kesänen

Maria Kesänen

Kikhernesalaatti – helppoa kesäruokaa

Kesähelteillä tekee mieli raikasta kesäruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti. Kikhernesalaatti on loistava kesälounas ihan sellaisenaan, mutta maistuu herkulliselta myös grilliruoan lisäkkeenä. Tai vaikka pitaleipien täytteenä. Ainekset ovat simppelit ja ruoka valmistuu vaivattomasti terassin kesäkeittiössä auringosta nauttien.

kikhernesalaatin-ainekset

Kikherneet sisältävät runsaasti proteiinia ja kuituja. Niitä voi käyttää monipuolisesti monenlaisessa ruoanvalmistuksessa ja kikherneitä on saatavilla sekä kuivattuina että säilykkeenä. Kikherneet ovat hyvä proteiinin lähde kasvissyöjän tai vegaanin ruokavalioon.

helppo-ja-nopea-kesälounas

Täyteläinen ja mieto avokado sopii kikherneen pariksi loistavasti. Avokado tuo ruokaisuutta mihin tahansa salaattin ja käy monen raaka-aineen kaveriksi. Kikhernesalaatin maustaa hieman makeahko, hunajalla täydennetty kastike. Se taittaa hyvin fetajuuston suolaisuutta. Kastike valmistuu näppärästi muutamasta perusaineksesta.

kikhernesalaatti

Tarjoile salaatti tuoreen leivän kera, niin saat annoksesta ruokaisan lounaan kahdelle. Grilliruoan lisäkkeenä tästä riittää useammalle. Ohje on myös helppo tuplata, jos haluat tehdä isomman satsin.

Resepti: Kikhernesalaatti

kasvis, gluteeniton

Raaka-aineet:

1 tlk (noin 400 g) kikherneitä
2 kpl avokadoja
3/4 dl tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
3 kpl kevätsipulia
1 dl fetamuruja
Kastike:
1 pienen limen mehu (noin 2 rkl)
1 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
hyppysellinen suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria

Valmistusohje:

  • Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja valuta. Kaada kikherneet salaattikulhoon.
  • Halkaise avokadot, ota kivi pois ja kuutio hedelmäliha veitsellä. Lusikoi kuutiot pois puolikkaista ja lisää kikherneiden joukkoon.
  • Silppua korianteri tai lehtipersilja, lisää salaattiin.
  • Huuhtele kevätsipulit. Silppua pieneksi varsineen ja lisää joukkoon.
  • Murustele feta ja lisää salaattiin.
  • Valmista kastike: Purista limen mehu, lisää joukkoon oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varovasti.
Vinkki: Salaatista riittää tukeva lounas kahdelle ja lisäkkeenä useammalle. Ohje on myös helppo tuplata.

2 kommenttia artikkeliin ”Kikhernesalaatti – helppoa kesäruokaa”

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email