Kikherne on todella monipuolinen ja helppokäyttöinen raaka-aine. Se sopii muun muassa kastikkeisiin, keittoihin, salaatteihin ja tahnoihin. Maukas ja mehevä kikhernetäyte tekee eväsleivistä ruokaisat, oli sitten kyseessä etätyölounas tai lähestyvän kesän eväsretki.

Valitsemalla täytteeseen vegaanista majoneesia ja käytettäväksi leiväksi gluteenittoman vaihtoehdon, saat tästä kasvisohjeesta sekä vegaanisen että gluteenittoman. Täytteen voi huoletta tehdä etukäteen maustumaan, ja täyttää leivät vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte säilyy hyvänä jääkaapissa parikin päivää.

Eväsretkelle täyte on helpointa pakata mukaan kannelliseen rasiaan ja täyttää leivät vasta paikan päällä. Sulje täytetyt leivät cocktailtikuilla, joihin on sujautettu kirsikkatomaatteja. Tarjoa lisäksi rapeita maalais-perunalastuja.

Jos olet kikherneiden ystävä, niin testaa myös aikaisemmin julkaisemamme helppo ja raikas Kikhernesalaatti.
2 kommenttia artikkeliin ”Kikhernetäyte eväsleipiin”
Aivan ihanaa, että löysin blogisi! Juuri sanoin perheelle 2 päivää sitten, että pitää keksiä vegaanisia levitteitä, jotka samalla sopivat kaikille perheessä. Yksi on vegaani, 4 gluteenitonta ja kasvis-kalapainotteinen. Leivon kaiken itse, kun gluteenittomat kaupassa on niin älyttömän hintaisia ja lopulta myös suppea valikoima per kauppa.
Kiitos näistä ohjeista, menee kokeiluun tänään.
Hei Tarja!
Kiva, että sivuiltamme löytyy mielekkäitä reseptejä! Erityisruokavaliot alkavat olla arkea monessa perheessä. Kauppojen valikoima on lisääntynyt, mutta toki edelleen aika suppea. Itse tekemällä säästää kyllä hermoja ja pitkän pennin!