Maria Kesänen

Maria Kesänen

Kikhernetäyte eväsleipiin

Kikherne on todella monipuolinen ja helppokäyttöinen raaka-aine. Se sopii muun muassa kastikkeisiin, keittoihin, salaatteihin ja tahnoihin. Maukas ja mehevä kikhernetäyte tekee eväsleivistä ruokaisat, oli sitten kyseessä etätyölounas tai lähestyvän kesän eväsretki.

taytetyt-lounasleivat
Kikhernetäyte on herkullinen ja ruokaisa täyte eväsleipien väliin.

Valitsemalla täytteeseen vegaanista majoneesia ja käytettäväksi leiväksi gluteenittoman vaihtoehdon, saat tästä kasvisohjeesta sekä vegaanisen että gluteenittoman. Täytteen voi huoletta tehdä etukäteen maustumaan, ja täyttää leivät vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte säilyy hyvänä jääkaapissa parikin päivää.

kikhernetayte-lounasleivat
Erilaiset versot sopivat täytteeseen todella hyvin. Tässä mausteena on sinapinsiemenen versoja.

Eväsretkelle täyte on helpointa pakata mukaan kannelliseen rasiaan ja täyttää leivät vasta paikan päällä. Sulje täytetyt leivät cocktailtikuilla, joihin on sujautettu kirsikkatomaatteja. Tarjoa lisäksi rapeita maalais-perunalastuja.

kikhernetayte-evasleipiin
Täytetyt leivät sopivat niin lounaaksi, välipalaksi kuin retkievääksikin.

Jos olet kikherneiden ystävä, niin testaa myös aikaisemmin julkaisemamme helppo ja raikas Kikhernesalaatti.

Resepti: Kikhernetäyte eväsleipiin

kasvis, gluteeniton, vegaaninen

Raaka-aineet:

Kikhernetäyte:
1 tlk (noin 400 g) kikherneitä
2 kevätsipulia varsineen
2 lehtisellerin vartta
1 /2 dl punaista paprikaa pilkottuna
1/2 dl suolakurkkua pilkottuna
1/2 dl mustia oliiveja
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
1/2 dl valkosipulimajoneesia (tarvittaessa vegaanista)
2 tl dijonsinappia
pari rouhaisua mustapippuria
hyppysellinen suolaa
Lisukkeet:
täysjyväpaahtoleipää (tarvittaessa gluteenitonta)
leipien voiteluun esimerkiksi Dijon-sinappia, tuorejuustoa tai majoneesia
salaatinlehtiä

Valmistusohje:

  • Valuta ja huuhtele kikherneet, kaada kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Voit käyttää myös perunasurvinta, ei haittaa vaikka soseeseen jää reiluja sattumia.
  • Pilko kevätsipuli, lehtiselleri ja paprika pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna suolakurkku ja oliivit. Hienonna lehtipersilja.
  • Lisää ainekset kikhernesoseen joukkoon, sekoita.
  • Lisää majoneesi, dijonsinappi ja mustapippuria. Sekoita täyte tasaikseksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla.
  • Paahda täysjyväleipiä ja voitele leivät Dijon-sinapilla. Laita väliin rapeaa salaattia ja täytä leivät kikherneseoksella. Viimeistele cocktailtikkuun pujotetuilla kirsikkatomaateilla.
Vinkki: Saat annoksesta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta leipää. Vegaaninen kikhernetahna syntyy käyttämällä vegaanista majoneesia.
Vinkki: Täytteen lehtipersiljan voi korvata esimerkiksi korianterilla tai basilikalla.
Vinkki: Jos Dijon-sinappi on makuusi liian vahvaa, voitele leivät esimerkiksi tuorejuustolla.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email