Kikherne on todella monipuolinen ja helppokäyttöinen raaka-aine. Se sopii muun muassa kastikkeisiin, keittoihin, salaatteihin ja tahnoihin. Maukas ja mehevä kikhernetäyte tekee eväsleivistä ruokaisat, oli sitten kyseessä etätyölounas tai lähestyvän kesän eväsretki.

Valitsemalla täytteeseen vegaanista majoneesia ja käytettäväksi leiväksi gluteenittoman vaihtoehdon, saat tästä kasvisohjeesta sekä vegaanisen että gluteenittoman. Täytteen voi huoletta tehdä etukäteen maustumaan, ja täyttää leivät vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte säilyy hyvänä jääkaapissa parikin päivää.

Eväsretkelle täyte on helpointa pakata mukaan kannelliseen rasiaan ja täyttää leivät vasta paikan päällä. Sulje täytetyt leivät cocktailtikuilla, joihin on sujautettu kirsikkatomaatteja. Tarjoa lisäksi rapeita maalais-perunalastuja.

Jos olet kikherneiden ystävä, niin testaa myös aikaisemmin julkaisemamme helppo ja raikas Kikhernesalaatti.