Johanna Rintanen

Johanna Rintanen

Koristele joulukukat luonnonmateriaaleilla

Joulukukka-asetelmiin saa pienellä vaivalla vähän hyggehenkeä ja luonnonläheisyyttä. Monet luonnonmateriaalit toimivat erinomaisesti joulukukka-asetelmien pehmentäjänä ja koristelijana. Helpoilla vinkeillä voit loihtia omat joulukukat aivan uuteen uskoon tai ilahduttaa ystäviäsi itsetehdyillä asetelmilla.

joulukukat, jouluruusu, hyasintti
Hyasintteja ja jouluruusuja voi laittaa kasvamaan lasikupujen sisään.

Luonnonmateriaalit koristeina

Lumeton maa ja metsäretki tarjoaa oivan mahdollisuuden kerätä kaikkea kaunista ja vähän rosoistakin joulukukkien kaveriksi. Erilaiset kävyt, oravien nakertamat pikkuiset havunpätkät, lehtikuusien käpyiset oksat, pihlajanmarjan kuivatut marjatertut ja rusehtuneet sananjalat ovat mitä parhainta koristelumateriaalia, kunhan muistaa luonnossa liikkuessa kunnioittaa jokamiehenoikeuksia. Oman lisäsäväyksen koristeluun antavat kuivatut appelsiinien tai sitrushedelmien siivut. Niillä saat kivasti väripilkkuja ja kauniita yksityiskohtia asetelmiin. Hyvät ohjeet appelsiinisiivujen kuivattamiseen löydät Katin blogista jutusta Diy kuivatut appelsiinit.

joulukukat
Kuivatut marjat, kävyt ja havut toimivat kivasti lasikuvun sisällä.

Lasiastiat kukille

Erilaiset laakeat lasiastiat ja lasikuvut toimivat erinomaisesti luonnonmateriaaleilla koristeluun, sillä lasi korostaa kauniisti yksityiskohtia, värejä ja runsautta. Voit istuttaa joulutähden korkeaan lasiastiaan ja peitellä kasvin tyviosan runsailla havuilla, lehtikuusen oksilla, kävyillä ja muutamalla kuivatulla sitrushedelmän siivulla. Näin asetelmaan tulee jännittävää luonnollisuutta ja tuntuu kuin lasimaljaan olisi kasvanut pala joulukukkametsää.

joulukukat
Joulutähden voi istuttaa syvään lasimaljaan ja tähden tyviosan voi koristella kävyin ja oksin
joulukukat, luonnonmateriaalit
Lasi korostaa kauniisti yksityiskohtia
joulukukat
Kuivatut sitrushedelmien siivut tuovat kokonaisuuteen kiinnostavia kiintopisteitä

Lasikupu pienille jouluruusuille

Joulukukista pienet jouluruusut pitävät erityisesti asustelusta lasikuvun pienoisilmaston suojissa. Lasikupuun laitettu joulukukka kannattaa ennen kupuun laittoa kastella huolella ja sen jälkeen muoviruukun voi kääräistä kauniin silkkipaperin sisään. Tämän jälkeen raottelet varovasti kuvun reunoja ja ujuta kuvun sisään haluamiasi luonnonmateriaaleja. Rusehtuneet sananjalan oksat, lehtikuusen oksat ja kirkkaan oranssit kuivatut appelsiinin siivut luovat kokonaisuuteen kaunista ja vähän jopa eksoottisen mausteista tunnelmaa.

jouluruusu, joulukukat
Jouluruusu viihtyy lasikuvun mikroilmastossa.
joulukukat, kuivatut appelsiinit
Vasta kuivatut appelsiinin siivut tuovat sävykkyyttä kokonaisuuteen.

Lopuista luonnonmateriaaleista koristepalloja

Koristelusta ylijääneet luonnonmateriaalit voi hyödyntää vaikkapa joulupallojen koristeiksi. Kirja- ja askartelukaupoista löytyy eri kokoisia läpinäkyviä joulupalloja, joiden sisään voi askarrella omia pienoismaailmoja. Kaunista tunnelmaa saa ujuttamalla palloihin marjoja, havuja ja käpyjä.

joulupallot,
Lasikupujen koristelusta ylijääneet oksat ja marjat voi laittaa vaikka joulupallojen koristeiksi.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: