Maria Kesänen

Maria Kesänen

Kotitekoinen mysli

Kotitekoinen mysli on helppo ja yksinkertainen valmistaa, ja ohjetta voi muokata omien makumieltymystensä mukaiseksi. Myslin valmistaminen on myös kätevä keino piilottaa joulun jäljiltä kulhoissa pyörivät pähkinät ja kuivatut marjat sekä hedelmät.

pahkinat-ja-kuivatut-marjat

Myslin paahtaminen uunissa korostaa ihanasti pähkinöiden ja mausteiden makua. Ole kuitenkin tarkkana paahtamisen kanssa, jotta pähkinät eivät pääse palamaan. Silloin maku muuttuu kitkeräksi.

kotitekoinen-mysli-paahtaminen

Kuvan herkkumysliin on käytetty kuivattuja mustikoita, vadelmia, mansikoita, karpaloita, aprikoosia ja rusinoita. Pähkinäkulhosta sujahti mukaan kuorittuja manteleita sekä saksanpähkinöitä. Mysli on maustettu kanelilla, inkiväärillä ja vaahterasiirapilla.

kotitekoinen-mysli

Käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita ja kauraleseitä myslistä saa täysin gluteenittoman. Viikonloppuherkuttelija voi sujauttaa valmiin myslin joukkoon rouhittua tummaa suklaata. Silloin itsetehty rapea mysliherkku on jo suorastaan luksusta!

Jos olet rapeiden mysliherkkujen ystävä, käy katsomassa aikaisemmin julkaistu ohje ”Myslipatukat itse tehden”. Tämäkin herkku on gluteeniton ja maidoton.

kotitekoinen-mysli

Resepti: Kotitekoinen mysli

gluteeniton, maidoton, vegaaninen

Raaka-aineet:

4 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
2 dl pähkinöitä rouhittuna
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 dl vaahterasiirappia
3 rkl rypsiöljyä
2 dl kuivattuja marjoja / hedelmiä oman maun mukaan

Valmistusohje:

  • Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet ja -leseet, veitsellä rouhitut pähkinät, auringonkukansiemenet sekä kaneli ja inkivääri. Sekoita. Lisää joukkoon vaahterasiirappi ja rypsiöljy, sekoita tasaiseksi.
  • Levitä mysliseos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Paahda mysliä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes mysli on paahtunut rapeaksi. Sekoittele mysliä pari kertaa paahtamisen aikana. Ole tarkkana, jotta pähkinät eivät pala.
  • Anna myslin jäähtyä. Lisää kuivatut marjat ja pienemmäksi pilkotut kuivatut hedelmät myslin joukkoon. Siirrä täysin jäähtynyt mysli lasipurkkiin tai tiiviseen muovirasiaan.
Vinkki: Käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita- ja leseitä saat myslistä gluteenittoman.
Vinkki: Herkkusuu voi sujauttaa valmiin myslin joukkoon rouhittua tummaa suklaata. Silloin itsetehty rapea mysliherkku on jo suorastaan luksusta! Valitse gluteeniton ja vegaaninen suklaa.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email