Kotitekoinen mysli on helppo ja yksinkertainen valmistaa, ja ohjetta voi muokata omien makumieltymystensä mukaiseksi. Myslin valmistaminen on myös kätevä keino piilottaa joulun jäljiltä kulhoissa pyörivät pähkinät ja kuivatut marjat sekä hedelmät.

Myslin paahtaminen uunissa korostaa ihanasti pähkinöiden ja mausteiden makua. Ole kuitenkin tarkkana paahtamisen kanssa, jotta pähkinät eivät pääse palamaan. Silloin maku muuttuu kitkeräksi.

Kuvan herkkumysliin on käytetty kuivattuja mustikoita, vadelmia, mansikoita, karpaloita, aprikoosia ja rusinoita. Pähkinäkulhosta sujahti mukaan kuorittuja manteleita sekä saksanpähkinöitä. Mysli on maustettu kanelilla, inkiväärillä ja vaahterasiirapilla.

Käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita ja kauraleseitä myslistä saa täysin gluteenittoman. Viikonloppuherkuttelija voi sujauttaa valmiin myslin joukkoon rouhittua tummaa suklaata. Silloin itsetehty rapea mysliherkku on jo suorastaan luksusta!
Jos olet rapeiden mysliherkkujen ystävä, käy katsomassa aikaisemmin julkaistu ohje ”Myslipatukat itse tehden”. Tämäkin herkku on gluteeniton ja maidoton.
