Koristelhevä

Kranssit vievät mennessään

Joulun alusaika on perinteisesti kranssien kulta-aikaa, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Tähän aikaan vuodesta on todella rentouttavaa kerätä kaunista materiaalia ympäriltään ja suunnitella erilaisia kransseja. Sanna ja Kati tekivät kaksi erilaista kranssia. Näistä molemmista kransseista on juttua myös 100 % outdoor ja Kukkala -blogeissa. Aiheesta löytyy myös video. Sen pääsee katselemaan Versoilevan YouTube-kanavalta.

Mikä vaan mahdollista

Kransseissa on tällä hetkellä lähes mikä vaan mahdollista. Käytetty materiaalikirjo on todella laaja heinistä oksankäppyröihin ja perinteisistä havuista viljeltyihin ihanuuksiin. Kranssin voi viimeistellä esimerkiksi upealla silkki-, satiini- tai samettinauhalla. Materiaalikirjon lisäksi myös oksien sijoittelussa ollaan koko ajan siirtymässä enemmän luovempaan ja villimpään tyyliin. Kranssin pohjan ei tarvitse olla kokonaan peitossa, vaan kranssista voi hyvin tehdä vain osittaisen – epäsymmetrisen. Tässä artikkelissa on tehty kaksi erilaista ”vajaata” kranssia samanlaiseen pohjaan. Tämä näyttää kivasti miten samanlaiseen pohjaan saa tehtyä kaksi tyystin erilaista kranssia erilaisilla materiaalivalinnoilla.

Katin kranssi

Kati käytti tähän kranssiin erilaisia vihreitä oksia. Siinä on sembramäntyä, upeita tuulen maahan tuivertamia männyn oksia sekä eukalyptusta. Jouluista punaista tulee pienistä ruusun kiulukoista sekä punaisesta rautalangasta, jolla oksat on pohjaan sidottu. Ajattelimme, että koska lanka on niin ihanan punainen, on vaan hauska juttu, että se oksien lomasta vähän vilahtelee.

Tällaista kranssia, jossa oksat suuntaavat kahteen eri suuntaan, sidotaan kranssia ensin toiseen suuntaan, ja halutussa kohdassa katkaistaan lanka. Tämän jälkeen aloitetaan tekemään toisesta suunnasta uutta niin kauan kunnes toinen puoli tulee vastaan. Yhtymäkohdan voi peitellä esimerkiksi oksilla. Toinen näppärä vaihtoehto sidoskohdan piilottamiseen ovat nimenomaan erilaiset kauniit nauhat. Lisää juttua tästä Katin kranssista löytyy 100 % outdoor -blogista.

Sannan kranssi

Sanna teki myös ”vajaan” kranssin, jossa kaikki materiaali on sidottu kranssin alaosaan. Kranssiin on käytetty erilaisia naturelleja beigejä heiniä; jänönhäntää, hentohöyhenheinää ja ilmavaa hirssiä. Kranssi on sidottu samalla tyylillä, kun edellinen. Sen viimeistelee musta satiininauha. Lisää juttua tästä kranssista löytyy Kukkala-blogista.

#kranssiLOVE

Kukkala-blogista on lähtenyt kuun alkupuolella liikkeelle #kranssiLOVE-haaste. ”#kranssiLOVE -kranssi on rento ja villiintynyt eli nyt ei puhuta niinkään perinteisistä ja tasaisista kransseista. Vaan epäsymmetrisistä, moderneista, leikkisistä ja jännittävistä – juuri tämän hetken tyylisistä kransseista. Ja edelleen tietenkin instagrammattavuus on plussaa!” Eli jos tunnet, että kranssit ovat sinun juttusi liity haasteeseen omassa blogissasi tai Instagramissa tunnisteella #kranssiLOVE. Annetaan kranssien viedä mennessään ja kranssitellaan yhdessä!

 

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Katso myös:

Jaa tämä artikkeli: