Maria Kesänen

Maria Kesänen

Kuivatut appelsiiniviipaleet

Appelsiiniviipaleiden kuivattaminen on mukavaa ja antoisaa joulupuuhaa. Kaupanpäällisiksi saa ihanan tuoksun kotiin. Kuivatut appelsiiniviipaleet sopivat monenlaiseen joulukoristeluun ja voihan niitä toki napsia suuhunkin.

kuivatut-appelsiiniviipaleet
Appelsiiniviipaleiden kuivattaminen on perinteistä joulupuuhaa.

Helppoa ja hauskaa joulupuuhaa

Appelsiinien kuivaaminen on helppoa jouluaskartelua, mutta siihen on hyvä varata useampi tunti. Varsinaisiin valmisteluihin ei mene kauaa. Sen sijaan viipaleiden kuivattaminen uunissa ei ole kiireisen puuhaa. Uunista ja viipaleiden paksuudesta riippuen aikaa menee noin neljästä tunnista eteenpäin. Appelsiinit ovat valmiit, kun ne ovat täysin kuivat. Siivujen voi antaa jäähtyä ja kuivua lisää ritilän tai talouspaperin päällä.

ohje-appelsiinien-kuivaus
Taputtele appelsiineista kosteutta pois talouspaperilla. Tomusokerin ripotteleminen antaa appelsiineille kauniin kiillon.

Kuivatut appelsiiniviipaleet sopivat moneen

Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat kauniita ihan sellaisenaan lasipurkissa tai vaikkapa kynttilätarjottimella. Niillä koristaa niin joulun ajan kranssit kuin juhlapöydän kattauksenkin. Jos kuivattuja appelsiiniviipaleita on tarkoitus käyttää ruokien tai juomien, esimerkiksi glögin, koristelussa, muista pestä appelsiinit hyvin ennen niiden viipaloimista.

kuivatut-appelsiinit-koriste
Kuivatut appelsiiniviipaleet sopivat monenlaiseen joulukoristeluun.

Appelsiiniviipaleista saa myös hauskoja joulunauhoja esimerkiksi kanelitankojen ja havujen kera. Näitä voi ripustaa ikkunaan, seinälle, ovenpieleen tai antaa kiemurrella ikkunalaudalla. Ekologisia, perinteisiä ja kauniita koristeita.

appelsiininauha-kaneli-havu
Kanelitangoista, havuista ja kuivatuista appelsiineista saa koristeellisen joulunauhan.

Tule mukaan Versoilevan joulukalenteriin!

Muista joulupuuhien lomassa liittyä mukaamme joulun odotukseen Versoilevan Instagramiin. Siellä starttaa jälleen joulukalenterimme, joka on täynnä upeita jouluarvontoja. Uusi arvontaluukku aukeaa joka päivä jouluun saakka, 1.-24.12. Klikkaa siis itsesi joulukalenteriimme. Tunnelmallista joulun odotusta!

DIY: Kuivatut appelsiiniviipaleet

kompostoitava, ekologinen

Tarvitset:

Työkalut ja tarvikkeet

terävä veitsi
leikkuulauta
talouspaperia
leivinpelti ja leivinpaperia

Materiaalit:

appelsiineja
tomusokeria

Tee näin:

  • Viipaloi appelsiinit terävällä veitsellä reilun puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperin päälle ja taputtele toisella paperilla viipaleista varovasti nestettä pois.
  • Levitä viipaleet pelllille leivinpaperin päälle. Voit laittaa ne aivan vieri viereen, sillä viipaleet kutistuvat hieman uunissa. Ripottele viipaleille tomusokeria, niin saat appelsiineihin kiiltävän pinnan.
  • Kuivata viipaleita uunin keskitasolla 75-100 asteessa. Kuivatusaika riippuu viipaleiden paksuudesta ja uunista, mutta siihen on hyvä varata useampi tunti. Laita uuniluukun väliin esimerkiksi paistilasta, jotta kosteus pääsee pois uunista. Tämä nopeuttaa kuivumista.
  • Kääntele viipaleita välillä, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Tomusokeria ei kannata lisätä enää myöhemmin toiselle puolelle viipaleita, sillä jos appelsiiniviipaleiden pinta on ehtinyt kuivahtaa, tomusokeri jää näkyviin.
Vinkki: Jos kuivattuja appelsiiniviipaleita on tarkoitus käyttää juomien tai ruokien koristelussa, tai napsia suuhun sellaisenaan, muista pestä appelsiinit hyvin ennen niiden viipaloimista.
Vinkki: Kuivatut appelsiiniviipaleet säilyvät parhaiten paperipussissa, kuivassa paikassa.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: