Maria Kesänen

Maria Kesänen

Kurpitsajuhlat lähestyvät

Lokakuun viimeisenä päivänä vietetään monissa paikoin Halloween-juhlaa. Meillä Suomessa kurpitsajuhlan ajankohta ei ole yhtä vakiintunut, vaan sitä juhlitaan yleensä lokakuun lopun ja marraskuun alkuun sijoittuvan pyhäinpäivän välissä. Juhlan virallinen ajankohta onkin jokasyksyinen kiistan aihe. Toiset kauhistelevat pakanallisiin menoihin perustuvan juhlan viettoa pyhäinmiestenpäivänä, toisille taas ainoa oikea ajankohta on amerikkalaismallin mukainen 31.10. Niin tai näin, kurpitsajuhlat tuovat mukavan piristysruiskeen lokakuun lopun harmauteen, ja sopivat yhtä lailla lasten kuin aikuistenkin juhlaksi.

Kurpitsajuhlan pääosassa on tietenkin kurpitsa. Jo muutama oranssi kurpitsa ovenpielessä tai eteisen pöydällä virittää vieraat juhlatunnelmaan. Suomessakin on nykyään saatavilla ihan kelpo skaala erilaisia koristekurpitsoja. Toivottavasti näitä on jatkossa vielä helpommin kuluttajien löydettävissä. Tämä postauksen kurpitsakeot on kuvattu Yhdysvaltojen itärannikolla, jossa Halloweeniin aletaan valmistautua hyvissä ajoin lokakuun alkupuolella. Koristekurpitsoja löytyy lähes joka värissä, muodossa ja koossa.

kurpitsajuhlat

Kaiverrettujen kurpitsojen ihastelua portinpielissä rajoittaa Suomessa lokakuun yöpakkaset ja usein jo ensilumi. Kurpitsat eivät pakkasesta pidä. Toki juhlan tunnelmaan pääsee pienemmälläkin panostuksella.

kurpitsajuhlat

Jos oranssi ei ole se omin juttu, koristeita löytyy myös hillitymmissä sävyissä. Halloween-juhlintaan liittyvät usein lepakot, luurangot ja hämähäkit, mutta juhlapöydän voi koristaa myös erilaisilla luonnon antimilla.

Kurpitsajuhlat – koristeluideoita

  • Hyödynnä erilaisia ruoka- ja koristekurpitsoja. Ne säilyvät pitkään, kunhan lämpötila pysyy plussan puolella.
  • Suloinen kääpiösitrus kalamondiini on kuin luotu Halloween-juhlien koristeeksi.
  • Syksyllä kukkakaupoista ja marketeista löytyy laaja valikoima sävyyn sopivia leikko- ja kuivakukkia.
  • Lyhtykoiso on kaunis koriste sellaisenaan, mutta siitä voi tehdä myös veikeän valosarjan. Katso ohjeet aikaisemmin ilmestyneestä artikkelista ”DIY: Helppo ja hauska valosarja lyhtykoisosta”.
  • Kävyt, heinät, lehdet, oksat ja kuivuneet siemenkodat sopivat kurpitsanjuhlien koristeluun täydellisesti.
  • Täydennä kokonaisuus kynttilöillä. Muista paloturvallisuus!
kurpitsajuhlat

Maissin korret ovat yleisesti käytetty koriste Amerikassa. Kerää pitkät korret talteen puutarhan syyssiivouksen yhteydessä ja sido ne lyhteeksi vaikkapa ovenpieleen.

halloween-koristeet-maissilyhteet

Syksyn juhlaan sopiva alkujuoma on tehty vaaleasta omenaglögistä, jota on terästetty tymäkällä tyrnimehulla. Tyrni tuo juomaan kauniin väri. Alku- tai pääruoaksi sopii myskikurpitsasta valmistettu samettisen pehmeä keitto. Mausteinen myskikurpitsakeitto löytyy reseptisivuiltamme täältä.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: