Mehevä ja maukas kurpitsakakku on täydellistä tarjottavaa syksyn juhliin. Ajankohtainen kurpitsa on monipuolinen raaka-aine monenlaisiin herkkuihin. Hokkaidokurpitsasta valmistuu mausteinen kurpitsakakku, joka sopii sekä gluteenittomaan että laktoosittomaan ruokavalioon.

Hokkaidokurpitsa on värinsä ja muotonsa puolesta iloinen ilmestys sekä keittiössä että syksyisissä pöytäkoristeissa. Se säilyy pitkään ja on kiinteämaltoisena helppokäyttöinen raaka-aine, sillä sen rakenne ei vetisty. Täyteläinen hokkaidokurpitsa eli japanilainen talvikurpitsa sopii makeiden leivonnaisten lisäksi keittoihin, pataruokiin, risottoihin tai paahdettuna vaikkapa salaatteihin.
Kurpitsakakkuun hokkaidokurpitsa käytetään raasteena. Halkaise kurpitsa, poista siitä siemenet ja kuori, ja raasta malto hienoksi raasteeksi. Suurikokoiset siemenet voi halutessaan paahtaa pannulla öljyssä, ja maustaa suolalla ja chilijauheella. Siemenet ovat kiva lisä sosekeittoihin ja salaatteihin.

Syötävät kehäkukan terälehdet viimeistelevät kurpitsakakun.
Kurpitsasta valmistuu helposti myös lämmittävä ja mausteinen sosekeitto . Oletko jo kokeillut vegaanista ja gluteenitonta myskikurpitsakeittoa? Katso reseptimme Mausteinen myskikurpitsakeitto täältä.