Maria Kesänen

Maria Kesänen

Kurpitsakakku sopii syksyn juhliin

Mehevä ja maukas kurpitsakakku on täydellistä tarjottavaa syksyn juhliin. Ajankohtainen kurpitsa on monipuolinen raaka-aine monenlaisiin herkkuihin. Hokkaidokurpitsasta valmistuu mausteinen kurpitsakakku, joka sopii sekä gluteenittomaan että laktoosittomaan ruokavalioon.

kurpitsakakku

Hokkaidokurpitsa on värinsä ja muotonsa puolesta iloinen ilmestys sekä keittiössä että syksyisissä pöytäkoristeissa. Se säilyy pitkään ja on kiinteämaltoisena helppokäyttöinen raaka-aine, sillä sen rakenne ei vetisty. Täyteläinen hokkaidokurpitsa eli japanilainen talvikurpitsa sopii makeiden leivonnaisten lisäksi keittoihin, pataruokiin, risottoihin tai paahdettuna vaikkapa salaatteihin.

Kurpitsakakkuun hokkaidokurpitsa käytetään raasteena. Halkaise kurpitsa, poista siitä siemenet ja kuori, ja raasta malto hienoksi raasteeksi. Suurikokoiset siemenet voi halutessaan paahtaa pannulla öljyssä, ja maustaa suolalla ja chilijauheella. Siemenet ovat kiva lisä sosekeittoihin ja salaatteihin.

kurpitsakakku-syötävätkukat

Syötävät kehäkukan terälehdet viimeistelevät kurpitsakakun.

Kurpitsasta valmistuu helposti myös lämmittävä ja mausteinen sosekeitto . Oletko jo kokeillut vegaanista ja gluteenitonta myskikurpitsakeittoa? Katso reseptimme Mausteinen myskikurpitsakeitto täältä.

Resepti: Kurpitsakakku

gluteeniton, laktoositon

Raaka-aineet:

2 1/2 dl hokkaidokurpitsaa raastettuna
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 dl juoksevaa rasvaseosta (laktoositon ja gluteeniton)
Kuorrutus
200 g maustamonta tuorejuustoa (laktoositon)
1 1/2 dl tomusokeria
3 rkl vaahterasiirappia
Koristeluun
kehäkukan terälehtiä tai oransseja nonparelleja

Valmistusohje:

  • Halkaise hokkaidokurpitsa, poista siitä siemenet ja kova kuori. Raasta malto hienoksi raasteeksi.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita rasvaseos kurpitsaraasteen joukkoon.
  • Lisää munavaahtoon kuivat aineet sekä kurpitsa-rasvaseos. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisijaltaan 22-24 cm).
  • Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja irrota se vuosta.
  • Kuorruta vasta täysin jäähtynyt kakku. Lisää kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa kuorrute tasaiseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun pintaan. Koriste syötävillä kukilla tai nonparelleilla.
Vinkki: Jos leivot gluteenittoman kakun, muista käyttää gluteenittomia korppujauhoja.
Vinkki: Paistoaika riippuu vuoan koosta ja uunin tehosta. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email