Koristelhevä

Kutkuttavat puutarhakaupat | Podcast #34

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

Puutarhakaupat

Toukokuu on puutarhamielisen kovinta puutarhakauppa-aikaa. Taimet, kevään uutuudet, erikoisuudet, ruukut ja muut puutarhan kauniit yksityiskohdat kiehtovat ja saavat pientä puutarhakutinaa aikaiseksi. Nostimme muutamat erityiset puutarhakaupat esiin uusimmassa podcastissamme, jonka voit kuunnella yllä olevalla soittimella.

Saarelman puutarha
Saarelman Puutarhassa on upea valikoima ihania Bergs Potteryn ruukkuja

Eteläisen Suomen puutarhakaupat

Otimme tarkasteluun kahdeksan Eteläisen Suomen alueella sijaitsevaa puutarhakauppaa. Näitä puutarhakauppoja yhdistäviä tekijöitä olivat riittävä pienuus, kauppiasvetoisuus, erikoisuudet, hyvällä maulla hankitut ruukut ja koristeet sekä elämyksellisyys. Mukaan listalle pääsivät seuraavat puutarhakaupat:

Elämyksellisyys ja kauniit esillepanot sekä inspiraatioalueet saavat viihtymään puutarhakaupassa ja uudet ideat syttyvät. Usein kaupoilta lähtee mukaan jotain aivan muuta mitä oli alun perin ajatellut. Listamme puutarhakaupoista etenkin Nummella sijaitsevat Saarelmaan puutarhan ruukkuhyllyt sekä herkulliset seinäesillepanot houkuttelevat tarkastelemaan tuotteita lähemmin. Puutarhan tunnelma muistuttaa sisustusliikkeen tai pikkuputiikin tunnelmaa. Lisäksi sopiva sekoitus kesäkukkia ja viherkasveja ja niiden kekseliäs yhdistely luo tunnelmasta eksoottisen ja hieman jopa salaperäisen.

Kukkakaupat
Kauniit asetelmat Saarelman puutarhalla saavat inspiraation laukkaamaan
Puutarhakaupat
Sipuleita voi kasvattaa myös yksittäin ruukuissa.
Puutarhakaupat
Saarelman kasvihuoneilla on melkoinen valikoima pelargoneja
puutarhakaupat
Saarelman puutarhalta löytyy kesäkukkien lisäksi myös viherkasveja

Inspiroivat istutusalueet

Turun Viherlassilassa on huomioitu taimistopuolen inspiraatioalueet aivan omalla tyylillä. Kasviyhdistelmät ja rakenteet nousevat kauniisti esiin kasvipaljouden keskeltä. Monet erikoisuudet kuten vaikkapa suuret säleikköpuut, taidokkaasti leikatut topiaryt ja puuvartisten kasvien erikoislajikkeet ovat näyttävästi esillä ja saavat puutarhaintoilijan innostumaan entisestään.

puutarhakaupat
Viherlassilassa patsaat on aseteltu kauniisti inspiraatioalueille.
puutarhakaupat
Erilaiset käytävät kuljettavat Viherlassilassa kävijää inspiraatiotilasta toiseen.
puutarhakaupat
Viherlassilan puutarhamyymälästä löytyy oivaltavia kylttejä, mitkä osuvat puutarhamielisen ajatusmaailmaan.
puutarhakaupat
Säleikköpuut ja muut erikoisuudet tekevät melkoisen säväyksen

Kesäkukkailoittelua

Runsaat kesäkukkavalikoimat houkuttelevat. Kesäkukistaan tunnettu Salossa sijaitseva Ketomäen puutarha tarjoilee ennennäkemättömän kattauksen erilaisia kesäkukkia, lisukekasveja ja heiniä. Taidolla hoidetut ja hyvälaatuiset taimet takaavat runsaat ja kauniit kukkaistutukset.

Puutarhakaupat
Ketomäen puutarhan kesäkukkavalikoima on valtaisa ja mukaan mahtuu sopivassa määrin myös erikoisuuksia, heiniä ja lisukekasveja.

Kukkakoulua ja yhteisöllisyyttä

Elämysten ja estetiikan lisäksi puutarhakaupoissa kiehtoo yhteisöllisyys ja hyvä palvelu. Järvenpään Kukkatalo on vienyt yhteisöllisyyden omalle tasolleen järjestämällä eri teemoihin pohjautuvia kukkakouluja. Yhteisöllisyyden lisäksi Kukkatalo tarjoilee hyvällä maulla valittuja viherkasveja sekä kesäkukkia ja taimistotuotteita.

Puutarhakaupat
Järvenpään Kukkatalolla on mittavat kesäkukkavalikoimat
puutarhakaupat
Järvenpään Kukkataloon johtaa upea pergolakäytävä jota reunustaa amppeliorvokit, punotut pajut ja muut sesonkikukat ja-kasvit

2 kommenttia artikkeliin ”Kutkuttavat puutarhakaupat | Podcast #34”

  1. Heippa! Kiitos kivasta podcastista. Toinen teistä mainitsee tämän jakson loppupuolella hankkivansa tänä kesänä lisää jättiagaveita. Mistä niitä saa? Itseäni kiinnostaisi kovastikin kokeilla, mutta niitä ei ole tullut kaupoilla vastaan.

    Vastaa
    • Kiitos kivasta palautteesta. Jättiagaveja on ainakin ollut Turussa Flörin Kaurakadun liikkeessä. Lisäksi Hämeenlinnan lähellä olevalla Lammilla on Porkkalan kartano ja puutarhaliike, jossa luulisin niitä olevan.

      Vastaa

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli