Sanna Rasku

Sanna Rasku

Loppukesän kranssi

Loppukesä ja syksy ovat todellista kranssin tekijän kulta-aikaa. Joka paikka suorastaan pursuaa oivaa materiaalia, ja ideoita olisi enemmän kuin toteuttamiseen aikaa. Tässä yksi kiva ja moderni kranssi, joka on toteutettu trendikkäästi toispuoleisesti.

Mielenkiintoisia materiaaleja

Näin loppukesästä on herkullista suunnitella ja toteuttaa kransseja. Materiaalia löytyy omasta puutarhasta todella hyvin, ojanpenkoilla on upeita heiniä ja kukkakaupoista löytyy vaikka mitä. Kransseihin käyvät oikeastaan mitkä vaan materiaalit, jotka kuivuvat kauniisti. Mukavinta kranssi on tehdä tuoreista materiaaleista verrattuna jo valmiiksi kuiviin. Tämä ihan vain siksi, että tuoreista varisee roskia vähemmän. Tämän kranssin materiaalit on listattu artikkelin lopussa.

Millainen työskentelytapa?

Jos haluat tehdä kranssista tällaisen toispuoleisen, työskentelytapoja on monia. Voit tehdä toisen puolen ensin kokonaan ja vasta sitten toisen puolen. Tai halutessasi voit sitoa molempia yhtä aikaa. Teit kummin tahansa, varret viimein yhtyvät. Tässä kohtaa tee pieni nippu – jossa oksat osoittavat molempiin suuntiin – käyttämistäsi materiaaleista ja sido se keskeltä tyhjän kohdan päälle. Kranssi sidotaan siis ihan tavalliseen tapaan muutoin, tässä kranssimallissa vaan välillä vaihdetaan suuntaa.

Tässä kransissa ohut samettinauha on kiinnitetty materiaalien yhtymäkohtaan. Yhtälailla sen voisi kiinnittää vaikka kranssin korkeimpaan tai matalimpaan kohtaan.
Väriyhdistelmissä kannattaa olla rohkea.

DIY: Loppukesän kranssi

Tarvitset:

Työkalut ja tarvikkeet

kranssipohja
ohut rautalanka
leikkurit
samettinauha

Materiaalit:

eukalyptus
kuuruoho
jänönhäntä
purppuraheisiangervon siemenkotia
Serruria 'Blushing Pride'

Tee näin:

  • Kerää kaikki tarvikkeet pöydälle ja leikkaa varret sopivan pituisiksi pätkiksi.
  • Lähde sitomaan ensin toista puolta. Kun olet tehnyt siitä riittävän pituisen, pyörittele rautalanka toiselle puolelle siihen kohtaan mistä haluat aloittaa toisen puolen sitomisen.
  • Kun olet tehnyt toisenkin puolen, tee pieni molempiin suuntiin osoittava nippu ja sido se keskelle. Se peittää sidontakohdan.
  • Lisää lopuksi samettinauha ja ripustuslenkki haluamiisi paikkoihin.
Vinkki: Voit käyttää kranssiin mitä tahansa kauniisti kuivuvia materiaaleja puutarhasta, luonnosta tai kukkakaupasta.
Vinkki: Yhdistele rohkeasti erilaisia, yllättäviäkin värejä.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: