Kati Jukarainen

Kati Jukarainen

Lumphini Park – puisto Bangkokin sydämessä

Lumphini Park on puisto keskellä vilkasta Bangkokia. Vehreä puisto on hämmästyttävä näky keskellä vilkasta suurkaupunkia. Puiston erikoisuus on paikalliset eläimet, joihin ei voi olla törmäämättä. Perinteisten pulujen lisäksi puistossa on runsaasti metrin mittaisia liskoja ja kilpikonnia.

lumphini-parki-kilpikonnat
Kilpikonniin ei puistossa juuri kiinnitä huomiota. Ne lähinnä uivat tai jököttävät paikallaan kuin patsaat.

Vesi on tärkeä elementti puistossa

Vesi on kaikkialla läsnä puistossa. Vihreä ja samea vesi näyttää jokseenkin likaiselta, mutta eläimet näyttävät voivan siellä hyvin. Lätäkössä on myös muita hyviä puolia. Puisto vuokraa hyvin halvalla poljettavia joutsen-veneitä. Suosittelen lämpimästi kierrosta vesiteitse. Puisto näyttää aivan erilaiselta, kun kiertää sen polkuveneellä. Sieltä on myös helpompi bongata metrin mittaisia liskoja, joita ui vastaan usein. Liskot myös lekottelet mielellään rantatörmällä.

Lumphini Park – rauhallinen keidas keskellä kiirettä

Silmiinpistävin piirre puistossa on pilvenpiirtäjät, jotka kohoavat joka puolella puiston ympärillä. Suurkaupungin tuntu on koko ajan läsnä, ja se vain korostaa puiston rauhallisuutta. Puisto ei ole missään muodossa ruuhkaisa. Sinne on helppo saapua junalla, tuk tukilla tai taksilla. Puisto on ihana paikka syödä eväitä ja rentoutua kiireen keskellä. Puiston ympäri kulkee lenkki, joka on kiva kiertää. Tie on jaettu kävelijöille ja pyöräilijoille. Vessaa puistossa ei ole ollenkaan. Puisto on yhtä ristiriitainen ja hauska kuin kaupunkikin. Puiston ulkopuolelta voi ostaa ruokaa eläimille, joiden ruokinta on kielletty kylteillä.

lumphini-park-versoileva
Thaimaalainen puisto on eksoottinen ja siellä hyödynnetään paljon trooppisia kasveja.

Suositeltu nähtävyys

Lumphini Park on ehdottomasti Thaimaan paras puisto. Maa ei ole erityisen tunnettu piha- ja puistosuunnittelusta, mutta tämä puisto on taidolla rakennettu. Se on myös jonkin sortin harvinaisuus. Kaupungin kokoon nähden puistoja on Bangkokissa hyvin vähän. Trip Advisor suosittaa puistoa ja antaa sille 4,5/5 tähteä. Euroopan puutarhakeskuksissa puisto tuskin olisi näin suosittu. Aasiassa sen sijaan puisto on ehdottomasti käymisen arvoinen. Parasta puistossa on kulkureitit, istutukset ja eläimet. Myös lapset viihtyivät puistossa erinomaisesti. Paikalla oli myös useita paikallisia koululaisia notkumassa penkeillä koulun jälkeen. Puistosta löytyy myös leikkipuisto perheen pienimmille.

Puiston historia

Lumphini Park on perustettu vuonna 1920 kuningas Rama VI:n toimesta. Alunperin puisto oli kuninkaallisesten aluetta, ja siellä toimi myös museo. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Lumpinista tehtiin Bangokin ensimmäinen puisto. Se tarjoaa thaimaalaisittain poikkeukselliseti runsaasti avointa tilaa ja tekojärven. Toisen maailmansodan aikana puisto palveli japanilaisen armeijan tukikohtana. Puisto sijoittuu nyky-Thaimaassa vilkkaalle busines-alueelle Lumphini Districtille. Puistossa on nähtävillä myös sieviä pienempiä thaimaalaisia puistorakennuksia.

Lumpini-park-lisko-versoileva
Varaanit ovat tuttu näky Lumphini Parkissa.

Lumphini Parkissa sijaitsee myös Bangokin ensimmäinen kirjasto ja pieni tanssisali. Puistossa on satunnaisesti esityksiä ja tapahtumia. Bangkokin sinfoniaorkesteri esiintyy puistossa vuosittain.

lumphini-park-kukinta-versoileva
Puiston läheisin juna-asema on Sala Daeng Station. Sky train pysähtyy puiston vieressä Silom Linella.

Kiinnostaako puutarhamatkailu? Lue myös juttu Pariisin puistoista ja tutustu Washington DC:n kukkakirjastoon.

2 kommenttia artikkeliin ”Lumphini Park – puisto Bangkokin sydämessä”

    • Hei, tosi kiva kun jätit tämän kommentin. Etukäteistiedoissa luin useasta paikkaa, että ei ole vessaa. Siksi en edes katsonut mitä niissä pikkurakennuksissa on. Tällaiset tiedot on usein tärkeitä monelle. Musta tämä on yllättävän kiva kohde!

      Vastaa

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: