Maria Kesänen

Maria Kesänen

Maistuvat makuvedet – hellepäivän pelastus

Makuvedet tuovat helpotusta ja raikkautta kesän hellepäiviin. Mausta vesi erilaisilla marjoilla, hedelmillä ja yrteillä, niin saat mukavaa vaihtelua janon sammuttamiseen.

makuvedet-hellepaiva
Marjoilla ja hedelmillä maustetut makuvedet ovat täydellinen janojuoma helteisenä kesäpäivänä.

Kuumana kesäpäivänä makuvedet ovat täydellinen janojuoma puutarhapuuhien keskellä. Mutta ne ovat myös mitä mainioin tapa kilistellä kesälle. Tee erilaisia yksittäisiä annosjuomia jääkaappiin tai täytä pari kannua valmiiksi. Makua tuovista ainesosista riittää iloa pidempäänkin, eli voit täyttää kannua aina käytön myötä. Tarjolla on virkistävä janonsammuttaja helposti ja nopeasti. Makua tuovat marjat ja hedelmät sopivat loistavasti myös kivennäisvesien maustamiseen.

Tavallisesta vedestä saa suorastaan juhlajuoman, kun koristelet makuveden syötävillä kukilla. Jos et ole varma, mitkä kukat ovat turvallisia käyttää, käy lukemassa Versoilevan aikaisemmin julkaistu artikkeli ”Kasvata omat syötävät kukat”.

makuvedet

Resepti: Maistuvat makuvedet

Raaka-aineet:

Mansikkainen makuvesi
mansikoita lohkottuna
tuoretta basilikaa
metsämansikan kukkia
vettä / kivennäisvettä, jäitä
Mustikkainen makuvesi
mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
sitruunalohkoja
tuoretta minttua
vettä / kivennäisvettä, jäitä
Omenainen makuvesi
omenaviipaleita
tuoretta rosmariinia
syötäviä kukkia
vettä / kivennäisvettä, jäitä

Valmistusohje:

  • Puhdista marjat / hedelmät.
  • Käytä yrtit kokonaisina oksina tai isoina lehtinä.
  • Jos käytät syötäviä kukkia, huuhtele ne ennen käyttöä.
  • Lisää lasiin tai kannuun vesi ja makuaineet. Lisää jääpalat ja syötävät kukat juuri ennen tarjoilua.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email