Mangoldiwokki on arjen pikaruokaa. Ainesten kypsyminen ei vie kauaa ja wokin raaka-aineita voi varioida mielin määrin. Mangoldi on siitä mainio vihannes, että sitä saa korjata pitkälle syksyyn. Se ei hätkähdä edes ensimmäisiä yöpakkasia.

Suurikokoiset lehdet ja paksut varret kannattaa aina kypsentää, mutta nuoria ja pieniä mangoldinalkuja voi käyttää esimerkiksi salaatteihin ihan sellaisenaan. Kuvan värikkäät mangoldit on kasvatettu ’Bright Lights’ -siemensekoituksesta, jolloin saa erivärisiä ja koristeellisia mangoldinvarsia. Kypsennettäessä kauniit värit toki haalistuvat. Suurikokoiset mangoldinlehdet menevät reilusti kasaan niitä kypsennettäessä. Ruoanvalmistukseen kannattaa varata siis useampi varsi. Joka päivä mangoldia ei tule syödä, sillä se kerää solukkoonsa nitraattia pinaatin ja rukolan tavoin.

Mangoldiwokki on vegaaninen ruoka ja saat siitä myös gluteenittoman, kun valitset gluteenittomia nuudeleita. Muista varmistaa myös soijan vehnättömyys. Yleensä soijakastikkeet sisältävät vehnää, mutta vehnän gluteeni pilkkoutuu valmistukseen käytettävässä fermentoimismenetelmässä eli käymisprosessissa. Tällöin kastikkeen gluteeni pilkkoutuu keliaakikolle sopivaan muotoon. Vehnäallergisille löytyy myös täysin vehnättömiä soijakastikkeita.
Itämaisten ruokien perusmauste korianteri jakaa jyrkästi mielipiteitä. Mangoldiwokissa korianterin voi halutessaan vaihtaa miedomman makuiseen sileälehtiseen persiljaan. Wokin päälle ripoteltavat cashew-pähkinät voi korvata vaikkapa seesaminsiemenillä.
