Maria Kesänen

Maria Kesänen

Mansikkasalsa sopii kesään

Ihana mansikka-aika on käsillä ja tällä kertaa mehevät punaiset pallerot pilkotaan salsan joukkoon. Raikas mansikkasalsa on loistavaa kesäruokaa, sillä sen voi valmistaa etukäteen ja se sopii vähän kaikkien kaveriksi. Kepeä kesäilta ja pientä naposteltavaa, täydellinen pari! Mansikkasalsa maistuu myös grilliruoan kaverina, oli tarjolla sitten lihaa, kanaa tai vaikka katkarapuja.

mansikkasalsan-valmistus
Mehukkaista mansikoista syntyy mehevä ja raikas salsa.

Sitrushedelmät ja mansikat ovat tunnetusti hyvä makupari. Lime raikastaa ja salsaan käytettävä jalapeno antaa potkua, mutta ei liikaa poltetta. Korianteri on perinteinen salsamauste. Jos sen maku ei sovi omaan suuhun, voi tilalla käyttää esimerkiksi tuoretta basilikaa tai minttua.

jalapeno-lime-mansikat
Jalapeno on pullea chili, joka antaa sopivasti potkua salsaan.

Salsaan sopii mainiosti oikein mehevät mansikat, sellaiset jotka eivät enää olisi kauneimmillaan täytekakun koristeena. Toki salsan marinadi mehustaa myös kiinteämmät ja ei niin makeat marjat.

mansikkasalsan-valmistus
Tuore mansikkasalsa valmistuu nopeasti ja maistuu kesältä.
mansikkasalsa
Mansikkasalsa sopii esimerkiksi dipiksi ja grilliruokien kaveriksi.

Muista myös helteisiin kesäpäiviin sopiva mansikkainen vesimeloni-fetasalaatti. Sen ohje löytyy täältä.

Resepti: Mansikkasalsa

gluteeniton, maidoton, vegaaninen

Raaka-aineet:

1 litra tuoreita mansikoita
1 pieni punasipuli
1 vihreä jalapeno
reilu 1/2 dl tuoretta korianteria
Kastike
1 limetin kuoriraaste ja mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:

  • Tee kastike: pese ja kuivaa lime. Raasta ohut pintakuori. Purista mehu. Laita kuoriraaste ja mehu salaattikulhon pohjalle. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Poista mansikoista kannat ja pilko mansikat pieniksi. Lisää mansikat kastikkeen joukkoon.
  • Hienonna kuorittu punasipuli. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja hienonna. Lisää kulhoon.
  • Silppua korianteri hienoksi ja lisää salsan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna mehustua hetki ennen tarjoilua.

4 kommenttia artikkeliin ”Mansikkasalsa sopii kesään”

    • Heippa!
      Tuolla ylempänä tekstissä oli ehdotus korianterin tilalle. Eli vaikka korianteri on perinteinen salsamauste, niin mansikoiden kanssa sopii loistavasti myös basilika tai minttu. Toivottavasti nämä sopivat ruokavalioon:)

      Vastaa

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email