Tiistaille (28.4.) osuva kansainvälinen mustikkapiirakkapäivä inspiroi pähkinäisen herkun tekemiseen. Maukas mustikkapiirakka on sekä vegaaninen että gluteeniton, ja valmistuu yksinkertaisista aineksista. Erityisen iso plussa koronakaranteenin aikaan.

Alla oleva ohje on sekä munaton, maidoton että gluteeniton. Ja siis myös vegaaninen. Mustikkapiirakan voi leipoa yhtä hyvin käyttämällä tavallisia vehnäjauhoja, maitoa ja voita. Piirakka mehevöityy seisoessaan, joten sen voi leipoa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Täytteen mustikat maustetaan sitruunan kuoriraasteella. Sitruuna ja mustikka ovat kiva makupari, ja raikas sitruuna tuo vivahteikkuutta mehevään piirakkaan.

Kokonaisuus on vähän pähkinäinen, vähän tahmainen, vähän hampaissa rouskuva. Kun mukaan liitetään kanelin ja fariinisokerin mausteiset tuoksut, saadaan herkullinen ja täyteläinen kokonaisuus. Maukas mustikkapiirakka on parhaimmillaan vaniljakastikkeen kera nautittuna.
