Maria Kesänen

Maria Kesänen

Maukas tomaattikeitto

Maukas tomaattikeitto on helppo valmistaa. Täyteläisen keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä, joten tee kerralla reilumpi satsi. Keitto sopii hyvin myös alkuruoaksi. Lisäksi se on maukasta ja mutkatonta tarjottavaa kevätpuutarhassa puurtavalle talkooväelle.

tomaattikeitto-helppo

Keitto suurustetaan vaalealla leivällä. Keittoon onkin hyvä upottaa jo hieman kuivahtanutta leipää. Jos leivässä on kovin paksut kuoret, leikkaa ne ensin pois. Jos teet keitosta gluteenittoman version, muista käyttää gluteenitonta leipää.

maukas-tomaattikeitto

Tarjoa klassinen keitto erilaisten lisäkkeiden kanssa ja saat herkullisen aterian, joka sopii vaikka vieraille tarjottavaksi. Kun lisäkkeet ovat omissa kulhoissaan, on helppo huomioida ruokailijoiden allergiat ja erityisruokavaliot.

tarjottavia-tomaattikeiton-kanssa

Maukas tomaattikeitto lämmittää kivasti, mutta se on myös herkullista kesäruokaa. Talvella keittoon käytetään tomaattisäilykkeitä, kesällä oman puutarhan satoa.

maukas-tomaattikeitto

Resepti: Maukas tomaattikeitto

4:lle
kasvisruoka, laktoositon, gluteeniton

Raaka-aineet:

1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2 tlk yrteillä maustettua tomaattimurskaa (á 390 g)
noin 6 dl kasvislientä
noin 150 g vaaleaa leipää (esim. paahtoleipäsiivuja)
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria
100 g tuorejuustoa (esimerkiksi ruohosipulin makuista)
Tarjoile keiton kaverina
höylättyjä parmesaanilastuja
tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai timjamia
krutonkeja
paahdettuja siemeniä tai kuivattua sipulia

Valmistusohje:

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä kattilassa.
  • Lisää tomaattimurska sekä noin 4 dl kasvislientä. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  • Jos käyttämässäsi leivässä on kova kuori, leikkaa se pois. Murustele leipä keiton joukkoon. Lisää hunaja, timjami ja mustapippuri. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia, sekoittele välillä.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto ja kuumenna niin, että juusto sulaa.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista keiton paksuus ja lisää halutessasi kasvislientä.
  • Tarjoile keitto tuoreiden yrttien, parmesaanilastujen, siementen ja krutonkien kera.
Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman / laktoosittoman käyttämällä suurustamiseen gluteenitonta / laktoositona leipää. Varmista, että kasvisliemivalmiste on ruokailijoille soveltuva. Valitse laktoositon tuorejuustoa. Tarkista myös keiton kaverina tarjottavat höysteet.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: