Maukas tomaattikeitto on helppo valmistaa. Täyteläisen keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä, joten tee kerralla reilumpi satsi. Keitto sopii hyvin myös alkuruoaksi. Lisäksi se on maukasta ja mutkatonta tarjottavaa kevätpuutarhassa puurtavalle talkooväelle.

Keitto suurustetaan vaalealla leivällä. Keittoon onkin hyvä upottaa jo hieman kuivahtanutta leipää. Jos leivässä on kovin paksut kuoret, leikkaa ne ensin pois. Jos teet keitosta gluteenittoman version, muista käyttää gluteenitonta leipää.

Tarjoa klassinen keitto erilaisten lisäkkeiden kanssa ja saat herkullisen aterian, joka sopii vaikka vieraille tarjottavaksi. Kun lisäkkeet ovat omissa kulhoissaan, on helppo huomioida ruokailijoiden allergiat ja erityisruokavaliot.

Maukas tomaattikeitto lämmittää kivasti, mutta se on myös herkullista kesäruokaa. Talvella keittoon käytetään tomaattisäilykkeitä, kesällä oman puutarhan satoa.
