Maria Kesänen

Maria Kesänen

Mehevä kesäkurpitsapasta

Loppukesän puutarha pullistelee satoa. Kesäkurpitsa on tunnetusti tuottoisa kasvi ja sitä kannattaakin nyt hyödyntää kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Mieto kesäkurpitsa taipuu moneen, tällä kertaa siitä tehtiin maistuva ja mehevä kesäkurpitsapasta.

kesakurpitsa-sadonkorjuu

Kesäkurpitsaa löytyy monen värisenä ja muotoisena. Kerää sato talteen ennen kuin kesäkurpitsat kasvavat liian suuriksi. Jättiläismäisten kurpitsojen sisus on kuitumaisen puinen eikä enää maistu enää hyvälle.

sadonkorjuupasta

Elokuun viipyilevä aurinko houkuttelee vielä nauttimaan ulkoruokailuista. Miksei siirtää pilkkomista, raastamista ja muita esivalmisteluja niitäkin ulos. Nyt otetaan loppukesästä kaikki irti! Koristele sadonkorjuun ruoat syötävillä kukilla. Esimerkiksi hieman sitruunalta maistuva kääpiösamettikukka sopii pastan kaveriksi loistavasti.

kesakurpitsapasta

Mehevä kesäkurpitsa sopii myös leivontaan. Käy nappaamassa herkullisten ja muhkeiden sämpylöiden ohje aikaisemmin julkaistusta artikkelistamme Tsatsikisämpylät kesäkurpitsasta.

kesakurpitsapasta

Resepti: Kesäkurpitsapasta

4:lle
kasvis, kananmunaton

Raaka-aineet:

noin 600 g kesäkurpitsaa
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 lime
1/2 chili
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
kaksi kourallista tuoretta lehtipersiljaa
1 dl parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
400-500 g pastaa

Valmistusohje:

  • Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Poista siemenet suurista kesäkurpitsoista esimerkiksi lusikalla kovertamalla. Raasta kesäkurpitsa ja valuta sitä hetki siivilässä.
  • Kuori ja hienonna sipulit.
  • Kuumenna oliiviöljy reilunkokoisessa kasarissa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsaraaste ja paista välillä sekoittaen, kunnes sipulit ja raaste ovat pehmenneet.
  • Purista limen mehu. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Hienonna chili.
  • Sekoita pienessä kulhossa limen puristettu mehu, hienonnettu chili, mustapippuria ja suolaa. Lisää kastike kesäkurpitsa-sipuliseoksen joukkoon.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, ota talteen desi keitinvettä. Sekoita valutettu pasta kasvisten joukkoon ja lisää keitinvettä vähän kerrallaan, kunnes saat ruokaan hyvän rakenteen.
  • Lisää päälle reilusti tuoretta lehtipersiljaa sekä raastettua parmesaania.
Vinkki: Jos et pidä chilin mausta, sen voi jättää kokonaan pois.
Vinkki: Lehtipersiljan voi korvata esimerkiksi basilikasilpulla tai tuoreella timjamilla. Kasvisruoka muuttuu vegaaniseksi korvaamalla juustoraasteen vegaanisella parmesaanilla.
Vinkki: Saat ruoasta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta pastaa.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email