Loppukesän puutarha pullistelee satoa. Kesäkurpitsa on tunnetusti tuottoisa kasvi ja sitä kannattaakin nyt hyödyntää kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Mieto kesäkurpitsa taipuu moneen, tällä kertaa siitä tehtiin maistuva ja mehevä kesäkurpitsapasta.

Kesäkurpitsaa löytyy monen värisenä ja muotoisena. Kerää sato talteen ennen kuin kesäkurpitsat kasvavat liian suuriksi. Jättiläismäisten kurpitsojen sisus on kuitumaisen puinen eikä enää maistu enää hyvälle.

Elokuun viipyilevä aurinko houkuttelee vielä nauttimaan ulkoruokailuista. Miksei siirtää pilkkomista, raastamista ja muita esivalmisteluja niitäkin ulos. Nyt otetaan loppukesästä kaikki irti! Koristele sadonkorjuun ruoat syötävillä kukilla. Esimerkiksi hieman sitruunalta maistuva kääpiösamettikukka sopii pastan kaveriksi loistavasti.

Mehevä kesäkurpitsa sopii myös leivontaan. Käy nappaamassa herkullisten ja muhkeiden sämpylöiden ohje aikaisemmin julkaistusta artikkelistamme Tsatsikisämpylät kesäkurpitsasta.

2 kommenttia artikkeliin ”Mehevä kesäkurpitsapasta”
Kesäkurpitsapastassa kurpitsaa käytetään kuten pastaa…..
Hei!
Kesäkurpitsa sopii toki mainiosti käytettäväksi pastan tapaan, jolloin saa kevyemmän ja gluteenittoman vaihtoehdon pastalle. Mutta kyllä kesäkurpitsapasta-nimitys viittaa myös pastaruokaan, jossa on makuaineena kesäkurpitsaa. Aivan kuten vaikkapa tomaattipasta tai kanapasta kertoo, mitä raaka-ainetta on käytetty pastan kaverina, ei sen korvikkeena.