Mehevät omenapalat ovat syksyinen herkku, joka saa makua kanelilla maustetuista omenakuutioista ja täyteläisestä vaahterasiirapista. Vaahterasiirappi tuo mukanaan hieman paahteisen, ehkäpä jopa kinuskisen säväyksen. Täydellinen makupari raikkaalle omenalle!

Vaahterasiirappi on monipuolinen makea tuttavuus
Yhdysvalloissa vaahterasiirappi on hyvin yleinen ainesosa leivonnassa. Sellaisenaan vaahterasiirappia nautitaan yleisimmin vohveleiden, maustamattoman jogurtin, tuoreiden hedelmien ja jäätelön kera. Viikonloppuaamuisin vaahterasiirappia pirskotetaan french toastien eli köyhien ritareiden päälle.
Suurin osa maailman vaahterasiirapista valmistetaan Kanadassa, mutta sitä tehdään myös ympäri Yhdysvaltoja. Sokerivaahtera ja mustavaahtera ovat suosituimmat mahlalähteet. Siirapin valmistukseen voi kuitenkin käyttää useimpia vaahteralajeja. Antiokdsidantteja sisältävän aidon vaahterasiirapin on todettu olevan vatsaystävällinen makeuttaja.

Vaahteransiirapilla maustetut omenapalat ovat riittoisa herkku ja leivonnaiset säilyvät mehevinä pitkään. Täydellinen tarjottava vaikka syksyiseen brunssipöytään.

Jos kaipaat lisää omenaohjeita, muista myös uunissa paahdettu omenahillo. Löydät samettisen pehmeän ja helpon omenahillo-ohjeen Versoilevan aikaisemmasta artikkelista täältä.