Minimunakkaat valmistuvat vaivattomasti muffinssivuoassa. Pienet ja maistuvat munakkaat ovat hauskaa retroruokaa ja helppo tarjottava vaikka äitienpäivän aamupalalla. Salaatin kera nämä käyvät kevyestä lounaasta.

Munakkaat saavat makua sesonkiherkku parsasta sekä aurinkokuivatuista tomaateista ja fetamurusta. Ne muodosta yhdessä ihanan mehevän ja maistuvan kombon Täytteitä voi vaihdella mielin määrin. Savulohta, kinkkukuutioita, pinaattia, erilaisia juustoja… Vain mielikuvitus on rajana!

Pilko parsat pieniksi, niin ne ehtivät varmasti kypsyä. Jos parsat ovat kovin paksuja, ne voi joko esikeittää nopeasti tai halkaista kahtia. Asettele parsan nuput minimunakkaiden pinnalle koristeeksi.


Minimunakkaat ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos kuitenkin teet annoskokoiset munakkaat etukäteen, lämmitä ne ennen tarjoilua uunissa miedolla lämmöllä.

Parsan käsittelystä (ja myös kasvattamisesta) voit lukea aikaisemmin ilmestyneestä artikkelista täältä.