Maria Kesänen

Maria Kesänen

Minimunakkaat muffinssivuoassa

Minimunakkaat valmistuvat vaivattomasti muffinssivuoassa. Pienet ja maistuvat munakkaat ovat hauskaa retroruokaa ja helppo tarjottava vaikka äitienpäivän aamupalalla. Salaatin kera nämä käyvät kevyestä lounaasta.

minimunakkaat-brunssipoytaan

Munakkaat saavat makua sesonkiherkku parsasta sekä aurinkokuivatuista tomaateista ja fetamurusta. Ne muodosta yhdessä ihanan mehevän ja maistuvan kombon Täytteitä voi vaihdella mielin määrin. Savulohta, kinkkukuutioita, pinaattia, erilaisia juustoja… Vain mielikuvitus on rajana!

munakkaat muffinssivuoassa

Pilko parsat pieniksi, niin ne ehtivät varmasti kypsyä. Jos parsat ovat kovin paksuja, ne voi joko esikeittää nopeasti tai halkaista kahtia. Asettele parsan nuput minimunakkaiden pinnalle koristeeksi.

pienet-parsamunakkaat
pikkumunakkaat

Minimunakkaat ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos kuitenkin teet annoskokoiset munakkaat etukäteen, lämmitä ne ennen tarjoilua uunissa miedolla lämmöllä.

kevainen-brunssipoyta

Parsan käsittelystä (ja myös kasvattamisesta) voit lukea aikaisemmin ilmestyneestä artikkelista täältä.

Resepti: Minimunakkaat muffinssivuoassa

10 kpl
gluteeniton

Raaka-aineet:

6 kpl kananmunia
1 dl maitoa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
noin 8 kpl vihreää tankoparsaa eli 1 dl parsaa pilkottuna
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl fetamurua
öljyä voiteluun
tuoretta rucolaa tai basilikaa koristeluun

Valmistusohje:

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Öljyä muffinssipellin kolot huolellisesti tai laita koloihin paperiset muffinssivuoat.
  • Käsittele parsat: katkaise puumainen tyviosa varren alaosasta taittamalla. Huuhtele parsat ja taputtele kuivaksi keittiöpyyhkeellä. Pilko parsa pieniksi paloiksi, voit halutessasi säästää nuput koristeluun. Jos parsat ovat kovin paksuja, halkaise ne ennen pilkkomista.
  • Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja murustele feta.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja feta munamassa joukkoon. Jaa seos muffinssipeltien koloihin. Muista jättää kohoamisvaraa! Lisää jokaisen munakkaan pinnalle parsannuppu.
  • Kypsennä minimunakkaita uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt. Irrota munakkaat varovasti vuoasta, koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa lämpiminä.
Vinkki: Vaihtele täytteitä makumieltymysten mukaan: kokeile kinkkukuutioita, savulohta, pinaattia, oliiveja, erilaisia juustoja.
Vinkki: Minimunakkaat ovat parhaimillaan juuri uunista otettuina. Jos kuitenkin teet ne etukäteen, lämmitä munakkaita uunissa ennen tarjoilua.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: