Mustikka-banaanileipä on täydellinen herkku viikonlopun aamupalapöytään. Se on mehevä, ei liian makea ja leivonnaisesta riittää useammalle syöjälle. Ja mikä parasta, banaanileivän uumeniin on helppo piilottaa niin mustuneet banaanit kuin mustikoita, pähkinöitä, kuivattuja viikunoita tai vaikkapa suklaahippuja.

Banaanileipä on amerikkalainen klassikko ja siksi onkin ymmärrettävää, että myös tällä leivonnaisella on ikioma merkkipäivä. Banana Bread Day on vuosittain 23. päivä helmikuuta.
Banaanileipä on nimestään huolimatta kahvikakkumainen leivonnainen. ”Leipä”-nimitys viitannee leivonnaisen pitkänomaiseen ulkonäköön. Myös ensimmäisellä maailmansodalla on tekemistä asian kanssa. Havaiji kärsi banaanien ylijäämästä, kun aluksia ei sota-aikaan riittänyt banaanien vientiin. Ruokahävikkiä minimoidakseen paikalliset leipomot alkoivat käyttää banaania leipien yhtenä raaka-aineena.

Mustikka-banaanileipä yhdistää mehevän ja maistuvan makuparin. Ripaus kanelia ja inkivääriä sinetöi liiton. Leivonnainen on hyvää sellaisenaan, mutta saa uutta särmää esimerkiksi maustamattoman tuorejuuston tai vuohenjuuston kanssa nautittuna. Tosiherkuttelija sipaisee päälle pähkinäsuklaalevitettä!

