Pensasmustikat pullistelevat juuri mehevää satoa ja mustikkareseptit ovat kovassa käytössä. Mustikkainen pikapulla on nimensä mukaisesti nopea valmistaa, mutta muistuttaa maultaan siitä huolimatta pullaa. Erityisen mukava juttu gluteenittomassa leivonnassa, jossa onnistunut pulla on yksi haastavampia herkkuja tehdä.

Mustikkainen pikapulla yhdistää ihanasti sesongin marjan ja kardemummaisen taikinan. Leivonnaiseen on käytetty Aino ja Alvar -pensasmustikoita, joiden marjat eivät ole jättiläismäisen kokoisia. Ne sopivat mainiosti siis myös leivontaan. Todella suurimarjaisen North Blue -pensasmustikan sato on parhaimmillaan tuoreena nautittuna.

Mustikkainen pikapulla maistuu mainiosti sellaisenaan, mutta pullalautaselle voi myös lorautaa vanhan ajan vaniljakastiketta. Ja taikinaa voi toki maustaa mielensä mukaan. Erityisen hyvältä maistuu mustikan ja valkosuklaan lempeä liitto. Mustikat voi myös korvata kokonaan toisilla marjoilla tai vaikka hillosilmillä. Pikapulla on parhaimmillaan paistopäivänä.

Reseptiarkistossamme on muitakin mustikkaherkkuja. Esimerkiksi pähkinäisellä muruseoksella kuorrutettu vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka löytyy tästä linkistä.
Ja jos pihallasi ei vielä kasva ihania pensasmustikoita, voit lukea niiden kasvattamisesta lisää täältä. Artikkelin yhteydessä on myös podilinkki aiheeseen.