Maria Kesänen

Maria Kesänen

Mustikkainen pikapulla

Pensasmustikat pullistelevat juuri mehevää satoa ja mustikkareseptit ovat kovassa käytössä. Mustikkainen pikapulla on nimensä mukaisesti nopea valmistaa, mutta muistuttaa maultaan siitä huolimatta pullaa. Erityisen mukava juttu gluteenittomassa leivonnassa, jossa onnistunut pulla on yksi haastavampia herkkuja tehdä.

mustikkaherkut

Mustikkainen pikapulla yhdistää ihanasti sesongin marjan ja kardemummaisen taikinan. Leivonnaiseen on käytetty Aino ja Alvar -pensasmustikoita, joiden marjat eivät ole jättiläismäisen kokoisia. Ne sopivat mainiosti siis myös leivontaan. Todella suurimarjaisen North Blue -pensasmustikan sato on parhaimmillaan tuoreena nautittuna.

gluteeniton-mustikkainen-pikapulla

Mustikkainen pikapulla maistuu mainiosti sellaisenaan, mutta pullalautaselle voi myös lorautaa vanhan ajan vaniljakastiketta. Ja taikinaa voi toki maustaa mielensä mukaan. Erityisen hyvältä maistuu mustikan ja valkosuklaan lempeä liitto. Mustikat voi myös korvata kokonaan toisilla marjoilla tai vaikka hillosilmillä. Pikapulla on parhaimmillaan paistopäivänä.

kahvihetki-puutarhassa

Reseptiarkistossamme on muitakin mustikkaherkkuja. Esimerkiksi pähkinäisellä muruseoksella kuorrutettu vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka löytyy tästä linkistä.

Ja jos pihallasi ei vielä kasva ihania pensasmustikoita, voit lukea niiden kasvattamisesta lisää täältä. Artikkelin yhteydessä on myös podilinkki aiheeseen.

Resepti: Mustikkainen pikapulla

gluteeniton, maidoton

Raaka-aineet:

3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
2 dl mantelimaitoa, soijamaitoa tai vastaavaa
3/4 dl juoksevaa maidotonta kasviöljyvalmistetta tai 75 g maidotonta leivontamargariinia sulatettuna
3-4 dl mustikoita
Pikapullan pinnalle:
raesokeria / mantelilastuja / tomusokeri-vesikuorrutus

Valmistusohje:

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm piirakkavuoka tai vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemummaa kulhossa keskenään.
  • Riko kananmuna toiseen kulhoon ja vatkaa munan rakenne rikki haarukalla. Lisää maito ja juokseva margariini, sekoita. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi marjat ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  • Ripottele pinnalle raesokeria ja paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Paistoaika riippuu vuoan koosta ja uunin tehosta.
Vinkki: *Pikapullaa voi mustikoiden lisäksi maustaa esimerkiksi valkosuklaalla. Voit myös korvata mustikat muilla marjoilla tai tiputella taikinan päälle herkullisia hillosilmiä.

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email