Maria Kesänen

Maria Kesänen

Myslipatukat itse tehden

Kotitekoiset myslipatukat ovat maistuva välipala koululaisille tai arjen kiireessä painattaville. Gluteenittomat ja maidottomat myslipatukat valmistuvat helposti ja ne voi maustaa oman mielensä mukaan. Tämän välipalaherkun tekemisessä on erityisen helppoa ottaa huomioon erilaiset ruokarajoitteet.

gluteenittomien-myslipatukoiden-ohje

Nämä gluteenittomat ja maidottomat myslipatukat on maustettu rouhituilla pähkinöillä, rusinoilla, kuivatuilla karpaloilla ja tummalla suklaalla. Jos pähkinät eivät käy ruokavalioon, ne voi korvata esimerkiksi auringonkukansiemenillä tai jättää vaikka kokonaan pois. Kuivattuja marjoja ja hedelmiä voi käyttää juuri oman maun mukaisesti.

myslipatukat-gluteeniton-ohje

Painele seos vuokaan tiiviisti ja huolellisesti ennen paistamista, jotta myslipatukat pysyvät hyvin kasassa niitä leikatessa. Patukoita kannattaa säilyttää jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa. Ne säilyvät siellä pari viikkoa.

pähkinäiset-välipalapatukat-itse-tehden
myslipatukat

Resepti: Gluteenittomat myslipatukat

gluteeniton, maidoton, vegaaninen

Raaka-aineet:

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
1 d pähkinöitä rouhittuna
50 g tummaa maidotonta suklaata rouhittuna
1 tl kanelia
100 g maidotonta margariinia
1 dl fariinisokeria
2 rkl hunajaa

Valmistusohje:

  • Sekoita keskenään kulhossa kuivat aineet eli kaurahiutaleet, rusinat, karpalot, rouhitut pähkinät, rouhittu suklaa sekä kaneli.
  • Sulata margariini, fariinisokeri ja hunaja kattilassa miedolla lämmöllä, sekoita.
  • Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita myslimassa tasaiseksi.
  • Vuoraa noin 15x20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele taikina huolellisesti tiiviiksi levyksi leivinpaperin päälle.
  • Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  • Anna levyn jäähtyä ja siirrä se sitten jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jäähtynyt levy patukoiksi.
Vinkki: Saat myslipatukoista vegaanisia vaihtamalla hunajan esimerkiksi vaahterasiirappiin. Varmista, että käyttämäsi leivontamargariini ja tumma suklaa ovat myös vegaanisia.
Vinkki: Pähkinät voi vaihtaa esimerkiksi auringonkukansiemeniin tai jättää ne kokonaan pois taikinaseoksesta.
Vinkki: Myslipatukoita on helpoin leikata jääkaappikylmänä. Anna levyn jäähtyä kunnolla jääkaapissa ja leikkaa patukat vasta sitten. Säilytä myslipatukoita jääkaapissa esimerkiksi kannellisessa muovirasiassa.

2 kommenttia artikkeliin ”Myslipatukat itse tehden”

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email