Johanna Rintanen

Johanna Rintanen

Näyttävä kukkakimppu pioneista

Jokainen meistä voi olla oman elämänsä kukkamuotoilija, täyteläisten ja täydellisten kukkakimppujen ja asetelmien loihtija. Oma puutarha tarjoaa tähän puuhaan väriloistoa ja sesongin mukaiset kukkatarjoilut.  Näyttävä kukkakimppu pioneista ja niihin luovasti yhdistetyistä muista puutarhan kukkijoista syntyy kun päästää oman luovuutensa valoilleen.

Puutarhasta poimitut kukkaset

Kukkien valinta- ja poimimisretkelle on syytä ottaa mukaan ämpäri, joka on täytetty yli puolenvälin raikkaalla ja puhtaalla vedellä. Lisäksi terävä kukkaveitsi ja sakset helpottavat kummasti kukkien poimintaa. Voit valita ensimmäiseksi pääkukkamateriaalin kimppuusi. Tämän kukkakimpun pohjana toimivat vaaleanpunaiset, täyteläiset pionit.

kukkakimppu pionit
Hillityillä värivalinnoilla saa tyylikkään kokonaisuuden aikaiseksi

Kun pääkukkamateriaali on huolella valittu ja aseteltu vesiämpäriin niin sen jälkeen on aika valita muut kimppuun tulevat materiaalit. Kukkia ja muuta oheismateriaalia on syytä valita hieman yli arvioidun tarpeen. Näin itse kimpun sitomisvaiheessa on sitten hieman enemmän pelivaraa ja mahdollisuuksia. Tähän kukkakimppuun valitsin pionien seuralaiseksi niin ikään laakeakukkaisia rantatyräkin siementerttuja, nupuillaan olevia mustaseljan kukintoja ja korkeutta sekä toispuoleisuutta tuomaan pitkiä ritarinkannusten nuppuvanoja.

kukkakimppu, pionit
Tummat lehdet ja nupuillaan olevat kukkatertut tuovat kimppuun vaihtelevuutta ja kiinnostavia yksityiskohtia

Maljakko luo kukkakimpulle tai asetelmalle luonteen

Kukkakimppujen ja -asetelmien yhtenä pääelementtinä toimii maljakko. Maljakon muotokieli toimii runkona kukkakimpuille ja -asetelmille. Pitkään ja kapeaan maljakoon toimii upeat yksityiskohdat ja katseenvangitsijat. Laakeaan maljakkoon saa tehtyä runsaamman ja rtöpsähtelevämmän kokonaisuuden. Maljakon valinnassa kannattaa olla myös kokeileva ja rohkea, sillä usein tylsä ja tyhjillään oleva maljakko saattaa nousta aivan uudellaiseen loistoonsa kukkien myötä.

kukkakimppu pionit kukka-asetelma
Vanhat mummonajan maljakot toimivat mitä parhaiten näyttäviin kukka asetelmiin

Maljakoksi valitsin mummonaikaisen keraamisen, vähän kummallisen ja rusehtavan maljakon. Kukkakimppu pioneista toimeisi täydellisesti tähän astiaan. Maljakko on suhteellisen kookas ja ylöspäin levenevä. Juurikin sopiva mittasuhteiltaan ja muodoltaan suurille ja raskaille pioneille ja runsaalle kokonaisuudelle.

Kukka-asetelma kukkakimppu
Lempeä sivuvalo nostaa kukat kauniiseen hohteeseen

Kukkavalinnoista kimpuksi

Tässä vaiheessa on syytä päästää viimeistään sisällä asuva kukkamuotoilija valloilleen ja antaa inspiraation ja hetken viedä mennessään. Runsaasti pioneita kukkakimpun pohjaksi. Pioneista on hyvä irroittaa veteen jäävät lehdet pois, jottei kukkavesi pilaantuisi niin nopeasti. Tämän jälkeen rennosti epäsymmetriaa. Toiselle puolelle kimppua saa korkeutta asettelemalla pitkiä ritarinkannusvanoja ja toiselle puolelle maata kohden kurottavia mustaseljanoksia.

Kommentointi on suljettu.

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: