Nektariineja on juuri nyt saatavilla helposti ja edullisesti. Nektariinien sesonki ajoittuu kesään, ja mehukas herkku sopii sekä suolaisiin että makeisiin tarjottaviin. Parhaimmillaan nektariini on makeaa ja mehevää. Joskus kohdalle osuu kuitenkin kovin kirpeitä yksilöitä. Niistä valmistuu helppo ja raikas nektariini-kaurapaistos.

Kaunis nektariini on persikan sukulainen. Nektariinin tunnistaa sileästä pinnasta, kun taas persikkaa peittää hento nukkapeite. Muuten hedelmät ovat hyvin samantyyppisiä, eli nektariinien puuttuessa paistoksen voi hyvin valmistaa myös persikoista.

Tässä paistoksessa nektariini sai kaverikseen mansikoita. Myös vadelmat tai loppukesän mustikat sopisivat hyvin. Tuore suklaaminttu antaa kivan säväyksen, mutta jos et pidä mintun mausta, sen voi hyvin jättää ohjeesta kokonaan pois. Kookoshiutaleet tuovat hennon eksoottisen vivahteen, mutta maku ei tule esiin mitenkään dominoivasti. Halutessasi voit joko lisätä kookoshiutaleiden määrää tai jättää ne kokonaan pois.

Herkullinen paistos on sekä gluteeniton että vegaaninen. Paistos maistuu parhaimmalta vielä lämpimänä tarjottuna, esimerkiksi vegaanisen vaniljajäätelön kera.
