Maria Kesänen

Maria Kesänen

Nektariini-kaurapaistos

Nektariineja on juuri nyt saatavilla helposti ja edullisesti. Nektariinien sesonki ajoittuu kesään, ja mehukas herkku sopii sekä suolaisiin että makeisiin tarjottaviin. Parhaimmillaan nektariini on makeaa ja mehevää. Joskus kohdalle osuu kuitenkin kovin kirpeitä yksilöitä. Niistä valmistuu helppo ja raikas nektariini-kaurapaistos.

nektariini-sesonki

Kaunis nektariini on persikan sukulainen. Nektariinin tunnistaa sileästä pinnasta, kun taas persikkaa peittää hento nukkapeite. Muuten hedelmät ovat hyvin samantyyppisiä, eli nektariinien puuttuessa paistoksen voi hyvin valmistaa myös persikoista.

nektariini-mansikka-minttu

Tässä paistoksessa nektariini sai kaverikseen mansikoita. Myös vadelmat tai loppukesän mustikat sopisivat hyvin. Tuore suklaaminttu antaa kivan säväyksen, mutta jos et pidä mintun mausta, sen voi hyvin jättää ohjeesta kokonaan pois. Kookoshiutaleet tuovat hennon eksoottisen vivahteen, mutta maku ei tule esiin mitenkään dominoivasti. Halutessasi voit joko lisätä kookoshiutaleiden määrää tai jättää ne kokonaan pois.

vegaaninen-nektariini-kaurapaistos

Herkullinen paistos on sekä gluteeniton että vegaaninen. Paistos maistuu parhaimmalta vielä lämpimänä tarjottuna, esimerkiksi vegaanisen vaniljajäätelön kera.

Resepti: Nektariini-kaurapaistos

gluteeniton, vegaaninen

Raaka-aineet:

5 nektariinia (noin 500-600 g)
noin 200 g mansikoita
1/2 dl tuoretta suklaaminttua
3 rkl fariinisokeria
Muruseos
100 g vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai)
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje:

  • Pese ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja pilko nektariinit pienemmiksi. Perkaa mansikat ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Hienonna tuore minttu. Levitä palat kevyesti voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle minttusilppua sekä fariinisokeria.
  • Sekoite keskenään muruseoksen kuivat aineet, eli kaurahiutaleet, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet. Lisää pehmennyt margariini. Nypi seos murumaiseksi. Levitä seos uunivuokaan nektariinien ja mansikoiden päälle.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä paistoksen pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jotta pinta ei ruskistu liikaa.
  • Tarjoa paistos haaleana esimerkiksi vegaanisen vaniljajäätelön kera.
Vinkki: Kokeile nektaarienien kaverina mansikoiden sijaan esimerkiksi mustikoita tai vadelmia.
Vinkki: Jos et pidä kookoksen tai mintun mausta, ne voi hyvin jättää pois. Tai voit korvata kookoshiutaleet esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä.
Vinkki: Jos nektariinit ovat makeita, voit vähentää ohjeessa olevaa sokerin määrää.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email