Syksyinen omena-perunapannu valmistuu yksinkertaisista aineksista. Ja kotipuutarhurilta ainekset löytyvät melko varmasti omasta hyötytarhasta. Ja mitä ei löydy, sitä voi aina soveltaa. Tämä onkin aivan loistava ruoka käynnissä olevan hävikkiviikon teemaan.

Hävikkiviikko
Tällä viikolla on vietetty järjestyksessään kahdeksatta valtakunnallista hävikkiviikkoa. Ruokahävikkiviikon tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Yksi hävikkiviikon tavoitteista on tehdä ruokaa vain niistä aineksista, joita kotoa löytyy jo valmiiksi. Tässä vaiheessa sadonkorjuuta tavoitteen täyttäminen on varsin helppoa keittiöpuutarhureille.

Omena-perunapannu
Omena-perunapannu yhdistää perunoita, omenoita, sipulia sekä yrttejä makoisaksi syyslisäkkeeksi. Se on mainio kaveri esimerkiksi riistaruoalle. Kasvisruokailija voi paistaa omena-perunapannun kaveriksi vaikkapa halloumi-juustoa. Tämä ruoka on valmistettu uunissa, mutta jos jääkaapista löytyy keitettyjä perunoita, voi ruoan tehdä yhtä hyvin liedellä. Silloin järjestys on vain hieman toinen, katso vinkit tähän reseptin lopusta löytyvästä vinkki-osiosta.
