Kati Jukarainen

Kati Jukarainen

Paketointivinkit jouluun

Kaunis paketti on tärkeä osa lahjaa, joka kertoo lahjansaajan merkityksestä. Paketointivinkit ovat myös jokaisen askartelijan innoituksen lähde jouluun. Mikä on sen ihanampaa kuin laittaa joululaulut soimaan, lämmittää glögiä ja kaivaa esiin ne kaikkein kauneimmat pakettikoristeet.

Leimaa ja kirjoita joulupaperiin

Oman joulupaperin koristelu on tänä jouluna erittäin trendikästä. Erityisesti erilaiset leimasimet (ostetut ja itsetehdyt) ovat kovassa huudossa. Voit leimata sinne tänne, tasaisin välein tai tehdä vain yhden tarkkaan harkitun yksityiskohdan. Kaikki tavat ovat sallittuja. Paperia voi myös sutia peitevärillä tai akryylimaalilla. Erilaiset maalitelat tekevät pinnasta elävän.

Oletko kokeillut kalligrafiaa? Kaiva esiin sisäinen taiteilijasi ja tee ihania tekstejä, jotka toivottavat hyvää joulua. Jos oma käsiala tai fontti mietityttävät, on pinterest täynnä erilaisia malleja. Varma kirjoittaa tekstin suorilta käsin. Voit myös ottaa varman päälle ja hahmotella ensin lyijykynällä ja tussata päälle. Tarvitset hommaan eripaksuisia tusseja. Hyvälaatuisissa kynissä terän paksuus lukee tussin kyljessä. Huomioi, että paperit ovat erilaisia ja ne imaiset mustetta eri tavoin. Tussijälki voi myös hieman levitä hyvin huokoiseen paperiin. Kiiltävä paperi voi puolestaan hylkiä väriä ja levitä suttuiseksi kosketuksesta. Siksi on hyvä kokeilla ja hakea sopiva kynä + paperiyhdistelmä ennen varsinaista koitosta.

paketointi_joulu_versoileva
Lahjapussi sai uuden ilmeen käsin kirjoitetulla tekstillä ja mustalla leimalla. Kokonaisuus on viimeistelty pienellä pyykkipojalla ja heinänkorrella. Pyykkipoika pitää pussin kiinni.

Kuivatut appelsiinit

Kuivatut appelsiinit ovat kiva ja helppo tapa tehdä koristeita paketteihin. Appelsiineissa näkyy oma kädenjälki ja vaivannäkö. Niissä on myös se hyvä puoli, että kuivatuksen jälkeen koristeet pysyvät samassa kunnossa pitkään. Nuukahtamista ei tarvitse pelätä.

Tee näin! Leikkaa appelsiinista ohuita siivuja (3mm). Levitä siivut leivinpaperille uuninpellin päälle. Siivilöi päälle tomusokeria. Uunita alatasolla 100 asteessa nelisen tuntia. Mitä pidempään siivut ovat uunissa sitä napakampia niistä tulee. Tomusokeri antaa sivuille kauniin kiillon ja oranssi sävy tulee esiin korostetummin.

Sujauta siivu juuttinarun alle. Muuta ei tarvita!

paketointi_joulu_versoileva
Tuijan ja muiden ainavihantien kasvien havut ovat kaunis pari kuivatulle appelsiinisiivulle. Kokeile myös lehtikuusen koristeellista oksaa.

Naruja ja koristeita

Askarteluliikkeissä ja marketeissa on myynnissä monipuolisesti erilaisia nauhoja ja koristeita. Suuntaa katseesi myös paketointihyllyn lisäksi askarteluun. Perinteisten pakettinauhojen lisäksi voit käyttää erivärisiä juuttinaruja, pitsi- ja satiininauhaa tai paperinauhaa.

Helppoja koristeita saat pienistä kuivatuista kasviosista tai havuista. Tee itse pieniä liitutauluja, jotka voi kiinnittää pyykkipojalla tai narulla kiinni pakettiin. Kuusenmuotoinen liitutaulu on tehty valmiiseen vaneriseen koristeeseen. Maalaa päälle liitutaulumaalilla anna kuivua. Myynnissä on liitutaulutusseja ja ohuita liituja joilla saat tarkkaa jälkeä.

paketointi_versoileva

Kaipaatko lisää jouluaskarteluja? Niitä on tarjolla Versoilevan joulusivuilla. Löydät sieltä esimerkiksi havutähden ja havutupsunarun.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: